Πλημμύρισε με φοιτητές το κέντρο της Αθήνας: Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Προπύλαια - Κλειστές Πανεπιστημίου και Σταδίου (Εικόνες)
Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή
Οι φοιτητές διαμαρτύρονται κατά των διαγραφών από τα ΑΕΙ, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τις αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο

Κλειστές παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου λόγω του εν εξελίξει φοιτητικού συλλαλητηρίου. Οι φοιτητές μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν νωρίτερα στα Προπύλαια βρίσκονται από το μεσημέρι της Πέμπτης (16/10) σε πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τη Βουλή. Δυνατά συνθήματα ηχούν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετέχουν πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι.
Φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Επισημαίνεται ότι, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διαγραφές από τα ΑΕΙ, στα σχέδια για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς και στο νέο πειθαρχικό δίκαιο που προωθείται για τα Πανεπιστήμια. Ανάλογες φοιτητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σήμερα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.



