Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με τον ίδιο εφιάλτη, καθώς τα νερά πλημμύρισαν σπίτια και δρόμους σε πολλές περιοχές της πόλης, σύμφωνα με πληροφορίες του aixmi-news.gr.

Διαβάστε: Καιρός: Καταιγίδες και χιλιάδες κεραυνοί: Πλημμύρισε η Πελοπόννησος - Πάνω από 18.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις σε ένα 24ωρο

Η αγανάκτηση των πολιτών είναι έντονη, αφού δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που αναδεικνύει τις διαχρονικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα χαντάκια ανοίγονται εκ των υστέρων για να απομακρυνθούν τα νερά, τα φρεάτια παραμένουν βουλωμένα και τα αντλιοστάσια, παρά τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν με τη μορφή «έκτακτων» παρεμβάσεων, αποδεικνύονται ανεπαρκή.

mesologgi-plimmires__1_
mesologgi-plimmires__2_


Μεσολόγγι: Κλειστά την Παρασκευή όλα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία στην πόλη του Μεσολογγίου, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Ειδικότερα, με απόφαση του δημάρχου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παιδικοί -βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο, το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης.