Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στην Κρήτη, ώστε να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στα γεγονότα πριν και μετά την έκρηξη της βόμβας, αλλά και του διπλού φονικού, που επακολούθησε στα Βορίζια Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί αναζητούν τους ανθρώπους, που τοποθέτησαν την βόμβα, αλλά και όλους, όσοι έσπευσαν να μαζέψουν και να εξαφανίσουν τα όπλα του φονικού.

Διαβάστε: 
Βορίζια: "Ήταν πολλές οι σφαίρες που παίχτηκαν" - Τι δείχνουν τα ντοκουμέντα από τη βεντέτα και τι αποκαλύπτουν νέες μαρτυρίες 


Βορίζια: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα όπλα και τους εμπλεκόμενους, ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής ανηλίκων

Πρόκειται για ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο 39χρονος Φανούρης Καργάκης -ενώ υπάρχει και μαρτυρία, όπου αναφέρει πως ο δολοφονηθείς είχε πιθανότατα και ένα μακρύκανο πολεμικό όπλο, ίσως Kalashnikov- καθώς και τα πιστόλια, που είχαν στην κατοχή τους συγγενείς της άτυχης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη.

Κανένα όπλο δεν βρέθηκε με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο στην περισυλλογή και εξαφάνιση να συμμετείχαν και ανήλικοι. Επίσης δεν έχει εντοπιστεί το όπλο, που φέρεται να είχε ο προφυλακισθέντας συγγενής του 39χρονου, που έχει καταγραφεί σε βίντεο να ρίχνει ριπές με Kalashnikov. Τα όπλα εκτιμούν οι αστυνομικοί, βρίσκονται κάπου κοντά στο χωριό ή τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, βρίσκονταν σε κάποια σπηλιά ή κάποιο οικόπεδο κοντά στο χωριό. Όσο περνάει ο χρόνος όμως, τα όπλα ίσως και να μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο.

Το πως θα εντοπιστεί το συγκεκριμένο σημείο, είναι ζήτημα αστυνομικής διερεύνησης, κυρίως μέσα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, στην οποία έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος θα διαπιστώσουν τις κινήσεις των συσκευών κινητής τηλεφωνίας πριν, κατά την διάρκεια και μετά των δύο επιθέσεων. Της επίθεσης με τη βόμβα, αλλά και της ανταλλαγής πυροβολισμών που είχε ως αποτέλεσμα τις δύο δολοφονίες. Από εκεί και πέρα, θα φανεί ποιες συσκευές κινήθηκαν, προς ποια κατεύθυνση και κλήσεις που έγιναν. Μέσα από αυτές τις διαδρομές, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα συγκεντρώσουν ένα προς ένα όλα τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης, που συντάραξε την Κρήτη και όχι μόνο.



Προφυλακιστέοι όλοι οι συλληφθέντες

Όσοι έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα, έχουν ήδη προφυλακιστεί. Από την πλευρά της οικογένειας Φραγκιαδάκη, έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι τέσσερα αδέλφια -μεταξύ των οποίων και ο 27χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, στο οποίο τοποθετήθηκε η βόμβα- καθώς και ένας 30χρονος ξάδελφος τους.

Από την πλευρά της οικογένειας Καργάκη, έχουν προφυλακιστεί δύο άτομα, ο γαμπρός και ο ξάδελφος του 39χρονου Φανούρη. Είναι τα δύο πρόσωπα, που εμφανίζονται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και ο ένας εκ των δύο ρίχνει ριπές με το Kalashnikov. Οι αστυνομικοί αναζητούν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες 3-4 άτομα που πιθανολογείται πως εμπλέκονται στις δύο επιθέσεις, εκτός των ηθικών αυτουργών που παραμένουν άγνωστοι, εάν και τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων κινητών τηλεφώνων δείχνουν να οδηγούν στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού.