Ηράκλειο: Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων, τρεις συλλήψεις - Εμπλοκή 15 νεαρών σε άγριο διαπληκτισμό έξω από σχολείο
Τι συνέβη
Συμπλοκή μεταξύ εφήβων, οι οποίοι αντάλλαζαν γροθιές και κλωτσιές έξω από σχολείο της περιοχή του Ηρακλείου
Ένα ακόμη σοκαριστικό επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, νεαρός είχε πτυσσόμενο μαχαίρι στην κατοχή του. Είναι η μάστιγα της εποχής και είναι σαφές πως η κατάσταση χρειάζεται επείγουσα δράση προκειμένου να ομαλοποιηθεί. Ο λόγος για τη βία μεταξύ ανηλίκων, καθώς ένα ακόμη περιστατικό σημειώθηκε, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, με τουλάχιστον 15 νεαρούς να φτάνουν σε συμπλοκή έξω από Γυμνάσιο/Λύκειο της περιοχής. Οι Αρχές έχουν φτάσει στη σύλληψη τριών ατόμων και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων.
Όταν το περιπολικό της Άμεσης Δράσης έφτασε στο σημείο, οι νεαροί είχαν γίνει καπνός. Οι αστυνομικοί απέσπασαν κρίσιμες μαρτυρίες και αφού έστειλαν σχετικό σήμα σε όλες τις μονάδες της περιοχής, η ΔΙ.ΑΣ. αναζήτησε τους νεαρούς. Γύρω στις 15:30 κλιμάκιο της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε έναν 16χρονο στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην ίδια περιοχή, τον οποίο και προσήγαγε με βάση τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί μέχρι εκείνη την ώρα.
Πέντε λεπτά αργότερα, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν δύο ακόμη 16χρονους στη συμβολή των οδών Πευκών και Ρόδων. Από τις προσαγωγές προέκυψε πως ένας εξ όλων αυτών είχε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις με κατηγορίες κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων αλλά και για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδύναμου προσώπου. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.
Ηράκλειο: Ο εντοπισμός ανηλίκων από τη ΔΙΑΣ και το μαχαίρι
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής (21/11) στο Ηράκλειο. Ήταν γύρω στις 14:00 όταν περίοικοι κάλεσαν τις Αρχές για να ενημερώσουν για συμπλοκή μεταξύ 15 με 20 εφήβων, οι οποίοι αντάλλαζαν γροθιές και κλωτσιές επί της Πευκών, έξω από το 1ο Γυμνάσιο/Λύκειο της περιοχής.Όταν το περιπολικό της Άμεσης Δράσης έφτασε στο σημείο, οι νεαροί είχαν γίνει καπνός. Οι αστυνομικοί απέσπασαν κρίσιμες μαρτυρίες και αφού έστειλαν σχετικό σήμα σε όλες τις μονάδες της περιοχής, η ΔΙ.ΑΣ. αναζήτησε τους νεαρούς. Γύρω στις 15:30 κλιμάκιο της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε έναν 16χρονο στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην ίδια περιοχή, τον οποίο και προσήγαγε με βάση τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί μέχρι εκείνη την ώρα.
Πέντε λεπτά αργότερα, αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν δύο ακόμη 16χρονους στη συμβολή των οδών Πευκών και Ρόδων. Από τις προσαγωγές προέκυψε πως ένας εξ όλων αυτών είχε στην κατοχή του ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Οι προσαγωγές μετετράπησαν σε συλλήψεις με κατηγορίες κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων αλλά και για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδύναμου προσώπου. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες.
En