Έφυγε από τη ζωή η οποία τον χτύπησε τόσο άσχημα, ο πρέσβυς επί τιμή Γρηγόρης Παπαδόπουλος, ένας εκ των στενοτέρων συνεργατών του επίσης αείμνηστου Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, τον οποίο και συνόδευε κατά τη μοιραία πτήση του με το αεροσκάφος Φάλκον στο Βουκουρέστι, στην οποία ο μεν ΑΝΥΠΕΞ σκοτώθηκε ο δε Γρ.Παπαδόπουλος τραυματίστηκε βαρύτατα και επέστρεψε στην Υπηρεσία μετά πολύχρονο αγώνα για την αποκατάσταση της Υγείας του.

Σχετική ανακοίνωση για τον θάνατο του Γρηγόρη Παπαδόπουλου εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα από το ΥΠΕΞ, όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνονται τα εξής και εκφράζονται τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του από το σύνολο της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ:

"Φτωχότερη είναι από χθες η διπλωματική οικογένεια του Υπουργείου Εξωτερικών. Ο Πρέσβυς ε.τ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος, διακεκριμένος διπλωμάτης, με ήθος, ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, απεβίωσε την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος διετέλεσε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και υπηρέτησε σε σημαντικές Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Αλγέρι. Αφυπηρέτησε το 2014, μετά από πολύχρονη υπηρεσία στο Επιστημονικό Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ζωή και η τραγική μοίρα του Πρέσβυ ε.τ. Γρηγόρη Παπαδόπουλου, ενός ιδιαίτερα διακεκριμένου, καταρτισμένου και αγαπητού διπλωμάτη, ταυτίστηκαν με τη υπηρεσία του στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Γιάννου Κρανιδιώτη, τον οποίο συνόδευσε στη μοιραία πτήση του κρατικού αεροσκάφους Falcon προς το Βουκουρέστι, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1999.

Παρά τον βαρύτατο τραυματισμό του, ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος, με αυταπάρνηση, καθημερινό προσωπικό αγώνα και συγκινητική προσπάθεια, αγωνίστηκε με πείσμα και κατάφερε να επιστρέψει στην Υπηρεσία μέχρι να αφυπηρετήσει, συνεχίζοντας την προσφορά του στην πατρίδα και δίνοντας σε όλους τους συναδέλφους, για τους οποίους αποτελεί πηγή έμπνευσης, ένα συγκλονιστικό παράδειγμα αξιοπρέπειας, προσωπικής αυταπάρνησης και αίσθησης του καθήκοντος."

Λ.Σ.Μ.