Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης, 8ωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή
Αύριο η σημαντική σύσκεψη
Οι συντονιστικές επιτροπές θα συμμετάσχουν στην αυριανή σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανοιχτά τα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης, 8ωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα και Εξοχή
Αντίθετα, σε αποκλεισμό για οκτώ ώρες (μέχρι και τις 20.00) του τελωνείου Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, προχωρούν -μόνο για φορτηγά διεθνών μεταφορών- οι συμμετέχοντες στο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο που έχει στηθεί εκεί. Η διέλευση Ι.Χ. αυτοκινήτων και λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων.
Την ίδια ώρα, σε αποκλεισμό οκτώ ωρών (μέχρι τις 20.00) προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας -σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στο τελωνείο του Προμαχώνα-, που έχουν στήσει το μπλόκο τους 500 μέτρα από το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Όπως επισημαίνουν, για τις ώρες του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος σε φορτηγά παντός τύπου, ενώ η διέλευση των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων γίνεται από παρακαμπτηρίους.
Οι συντονιστικές επιτροπές των παραπάνω μπλόκων θα συμμετάσχουν στην αυριανή σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
En