Με ιδιαίτερη υπομονή καλούνται να κινηθούν οι οδηγοί στο λεκανοπέδιο της Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης (17/12), καθώς σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στους περισσότερους κεντρικούς οδικούς άξονες, με την κίνηση να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες.

Διαβάστε: Τροχαίο έξω από το Μαξίμου: "Είδα τον άνθρωπο πεσμένο στο έδαφος και έτρεξα να τον βοηθήσω", λέει στο parapolitika.gr ο βουλευτής της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης (Εικόνες)

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισού, όπου επικρατεί έντονο μποτιλιάρισμα. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η Λεωφόρος Κηφισίας, με μεγάλες καθυστερήσεις κατά μήκος της. Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί επίσης στη Λεωφόρο Μεσογείων, κυρίως στο τμήμα από την Κατεχάκη έως τον Χολαργό, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και στη Λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη.

Την ίδια στιγμή, με βήμα σημειωτόν κινούνται τα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους του κέντρου, όπως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Βασιλίσσης Κωνσταντίνου, η Σταδίου, η άνοδος της Λεωφόρου Συγγρού, καθώς και η Βασιλίσσης Αμαλίας.

xartis-kinisis


Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα επεκτείνεται και στην Αττική Οδό, όπου καταγράφονται σημαντικές καθυστερήσεις. Στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, οι καθυστερήσεις φτάνουν τα 15 έως 20 λεπτά από τη Μεταμόρφωση έως την Πεντέλη.

Προς Ελευσίνα, σημειώνονται καθυστερήσεις 5 έως 10 λεπτών στο τμήμα Πλακεντίας – Κηφισίας, 5 έως 10 λεπτών από Κάντζα έως Μαραθώνος, ενώ αυξημένοι χρόνοι αναμονής 15 έως 20 λεπτών καταγράφονται στις εξόδους προς Λαμία και Πειραιά. Επιπλέον, καθυστερήσεις 20 έως 25 λεπτών παρατηρούνται από τον Χολαργό έως την έξοδο για Καρέα.