Πτώση ύψους 60–70% καταγράφηκε στις κρατήσεις του Δεκεμβρίου λόγω των αγροτών, παρουσιάζοντας ωστόσο άνοδο ενόψει του τετραημέρου των Φώτων, αποκάλυψε η Πρόεδρος της της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ευρυτανίας, Σοφία Φλέγκα μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Αφετηρία» των Παραπολιτικών 90,1 με την Έρη Πανάγου. Παράλληλα, η κ. Φλέγκα μίλησε για τα δυνατά «χαρτιά» της Ευρυτανίας, τον τουρισμό αλλά και για το αν θα μπορούσε κάποιος να ζήσει μόνιμα στην περιοχή.

Διαβάστε: Αγροτικά μπλόκα: Κραυγή αγωνίας από εμπόρους, ξενοδόχους και εστίαση - Τεράστια η οικονομική ζημιά (Βίντεο)

Η συνέντευξη της Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας στα Παραπολιτικά 90,1

Ερ.: Κυρία Φλέγκα, πώς κινήθηκε η επισκεψιμότητα στην Ευρυτανία την εορταστική περίοδο;

Απ.: Γενικά τα Χριστούγεννα είχαμε καλή πληρότητα και ικανοποιητική επισκεψιμότητα. Υπήρξε μια αισθητή πτώση από τις 28 Δεκεμβρίου έως την Πρωτοχρονιά, όμως ήδη βλέπουμε έντονη άνοδο ενόψει του τετραημέρου των Φώτων.

Ερ.: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις επηρέασαν τον τουρισμό;

Απ.: Ναι, μας επηρέασαν έντονα, ιδιαίτερα από τις αρχές έως τις 20 Δεκεμβρίου. Η πτώση έφτασε το 60–70%, κυρίως στις σύντομες αποδράσεις Σαββατοκύριακου.

Ερ.: Τι εκτιμάτε για τη συνέχεια του Ιανουαρίου;

Απ.: Ο Ιανουάριος παραδοσιακά έχει χαμηλότερες πληρότητες, ωστόσο πιστεύουμε ότι θα κινηθεί σχετικά καλά. Θα βοηθούσε πολύ και μια χιονόπτωση, αν και μέχρι στιγμής ο καιρός είναι ήπιος.

Ερ.: Από πού προέρχονται κυρίως οι επισκέπτες της Ευρυτανίας;

Απ.: Σχεδόν αποκλειστικά από την Ελλάδα. Δεν έχουμε μαζικό εισερχόμενο τουρισμό, παρά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό το καλοκαίρι.

Ερ.: Ποια είναι τα δυνατά «χαρτιά» της περιοχής;

Απ.: Η φυσική ομορφιά, τα παραδοσιακά χωριά, το χιονοδρομικό στο Βελούχι και βέβαια ο θρησκευτικός τουρισμός με κορυφαίο προορισμό την Παναγία την Προυσιώτισσα.

Ερ.: Θα μπορούσε κάποιος να ζήσει μόνιμα στην Ευρυτανία;

Απάντηση: Απόλυτα. Είναι ένας ασφαλής τόπος, με μηδενική εγκληματικότητα, χαμηλό κόστος ζωής, ποιότητα καθημερινότητας και πλέον καλή σύνδεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.