Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Μαρτυρίες ότι την είδαν, της μίλησαν κι εκείνη το έβαλε στα πόδια - Πού στρέφονται οι έρευνες (Βίντεο)
Συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης Λόρας από την Πάτρα, με τις μαρτυρίες ότι την είδαν στην Αθήνα
Διαβάστε: Εξαφάνιση Λόρα: "Την τιμωρούσαν για το τίποτα, δεν την άφηναν να βγαίνει" - Ο αυστηρός πατέρας, οι τάσεις φυγής και η "φτιαγμένη" καθαρή εικόνα της (Βίντεο)
Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρα: Μαρτυρίες ότι την είδαν και έφυγε τρέχοντας
Μαρτυρίες μαθητών και κατοίκων της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν τη 16χρονη να ψωνίζει σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ, κρατώντας σακούλες με τρόφιμα. Σύμφωνα με το Star, σε ένα από τα περιστατικά, όταν ένας ανήλικος της έδειξε στο κινητό του φωτογραφία της από την εξαφάνιση, εκείνη φέρεται να απάντησε στα αγγλικά και να απομακρύνθηκε τρέχοντας.
Καταστηματάρχες σε μαρτυρίες τους αναφέρουν ότι η νεαρή κοπέλα εμφανιζόταν με καλυμμένο το κεφάλι και ζητούσε βασικά είδη διατροφής. Παράλληλα, υπάρχουν ντοκουμέντα που τη δείχνουν να κινείται και στην περιοχή του Γουδιού, όπου φέρεται να αναζήτησε κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια, με σκοπό να πουλήσει χρυσαφικά για να εξασφαλίσει χρήματα.
Διερευνάται αν υπήρξε βοήθεια στην εξαφάνισή της
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η 16χρονη έχει βρει προσωρινό καταφύγιο, είτε φιλοξενούμενη από τρίτο πρόσωπο, είτε σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι πραγματοποιεί αγορές τροφίμων, γεγονός που δείχνει παραμονή στην ίδια περιοχή.
Ταυτόχρονα οι έρευνες εστιάζουν και στο ψηφιακό αποτύπωμα της ανήλικης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λόρα είχε προχωρήσει σταδιακά στο κλείσιμο των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιούσε πολλαπλούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίοι πλέον είναι ανενεργοί. Οι Αρχές εξετάζουν αν υπήρξε πρόσωπο που τη βοήθησε να οργανώσει την εξαφάνισή της.
Η τελευταία σύνδεση μέσω Wi-Fi
Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί το κινητό τηλέφωνο της 16χρονης, ωστόσο ο σειριακός αριθμός της συσκευής είναι γνωστός και μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό της, σε περίπτωση που συνδεθεί σε δίκτυο Wi-Fi. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει καταγραφεί τουλάχιστον μία τέτοια σύνδεση σε καφετέρια της περιοχής.
Η μητέρα της ανήλικης βρέθηκε για λίγες ώρες στην Αθήνα, προσπαθώντας να εντοπίσει την κόρη της με τη βοήθεια της φωτογραφίας της, ρωτώντας περαστικούς αν την έχουν δει, χωρίς αποτέλεσμα. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου από την Πάτρα και αστυνομικών τμημάτων της Αττικής.
Η ΕΛ.ΑΣ ζητά στοιχεία από τη Γερμανία
Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει απευθυνθεί στις γερμανικές αρχές ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν της 16χρονης Λόρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί που διερευνούν την υπόθεση, συλλέγοντας στοιχεία από το περιβάλλον του κοριτσιού, προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν υπήρξε καταγγελία για σωματική κακοποίηση σε βάρος της, αν είχε ελεγχθεί ο πατέρας της για ανάλογες κατηγορίες και αν η Λόρα είχε μεταφερθεί σε δομή προστασίας μακριά από την οικογένειά της. Οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν οποιοδήποτε στοιχείο θα βοηθήσει στον εντοπισμό της ανήλικης.
En