Βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ALPHA καταγράφει τη δράση ενός 38χρονου και του συνεργού του, την ώρα που ξηλώνουν καλώδια που τροφοδοτούν κρίσιμα συστήματα για την ομαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών του Προαστιακός στον σταθμό Ζεφυρίου. Με κίνδυνο να υποστεί ηλεκτροπληξία ή να παρασυρθεί από διερχόμενο συρμό, ο 38χρονος φαίνεται να πηδάει από την αποβάθρα στις ράγες και, απροκάλυπτα, να ξηλώνει καλώδια με τη βοήθεια συνεργού του. Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν την καταστροφή υποδομών σήμανσης και την απόπειρα αφαίρεσης όσο το δυνατόν περισσότερου χαλκού, θέτοντας σε κίνδυνο επιβάτες και προσωπικό.

Διαβάστε: Κινηματογραφική απάτη στο Ζεφύρι: Σπείρα έλιωνε τα "λάφυρα" της σε παράνομο χυτήριο & τα πουλούσε σε καταστήματα (Εικόνες)


Πλιάτσικο στον Προαστιακό - 2 άνδρες ξηλώνουν καλώδια με ρίσκο τη ζωή τους

Δύο εβδομάδες αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας «Αριάδνη» εντοπίζουν τον δράστη και τον συνεργό του σε σταθμό του δικτύου, προχωρώντας στη σύλληψή τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 31 Ιανουαρίου ο 38χρονος βρήκε πρόσβαση στον σταθμό και ξήλωσε καλώδια μήκους 100 μέτρων, προκαλώντας προβλήματα στη φωτοσήμανση και κίνδυνο για επιβάτες και προσωπικό. Το προσωπικό του ΟΣΕ, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Νίκος Τσικαλάκης, αντέδρασε άμεσα και έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες για την ασφαλή συνέχιση των δρομολογίων, ενώ αναγκάστηκε να εργάζεται υπερωριακά λόγω των ζημιών. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.