Σε συγκινησιακά φορτισμένο αλλά και εορταστικό κλίμα, πραγματοποιείται στην Αγία Παρασκευή η συναυλία για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Η συναυλία ξεκίνησε με την ακρόαση του εθνικού ύμνου και ένα δυνατό χειροκρότημα από το πλήθος των συγκεντρωμένων συνόδευσε την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος. 

Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνομίλησε με τη νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ το παρών στη συναυλία έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλήθος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται το απόγευμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οργανώσεων της Αριστεράς, που προσέδωσαν στην όλη συγκέντρωση, ένα έντονα αντιμνημονιακό κλίμα.

Χαιρετισμό απηύθηναν βουλευτές , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, έκανε λόγο στην ομιλία του για την ανάγκη ενός δημοκρατικού νομοσχεδίου που πρέπει να κατατεθεί για την ΕΡΤ και για την πλήρη δημοκρατική της αποκατάσταση.
Παρούσα στην συγκέντρωση ήταν και αντιπροσωπεία των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Τσίπρας: Την ΕΡΤ την άνοιξαν οι αγώνες των εργαζομένων

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Ν.Παππά την ΕΡΤ για να συμμετάσχει όπως είπε στη σημερινή γιορτή της δημοκρατίας.

Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα μετά από δύο χρόνια ακριβώς αγώνων που δικαιώθηκαν διότι οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να δείξουμε ότι μπορεί ένας οργανισμός να είναι δημόσιος, έξω από τη λογική του κρατισμού, έξω από τη λογική που μέχρι σήμερα έζησε η ΕΡΤ της επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, είναι ταυτόσημη με την ιστορία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Είμαι όλοι πολύ χαρούμενοι και συγκινημένοι σήμερα», υπογράμμισε .