Όλη η Κρήτη περιμένει τον Σήφη να πέσει στην... παγίδα (ΦΩΤΟ)
exupno_bikini
Ελλάδα

Όλη η Κρήτη περιμένει τον Σήφη να πέσει στην... παγίδα (ΦΩΤΟ)

Έτοιμη η επιχείρηση που θα αιχμαλωτίσει τον κροκόδειλο

Με την τοποθέτηση δύο μεταλλικών παγίδων, μήκους 2,5 μέτρων η κάθε μία, ξεκίνησε στην τεχνητή λίμνη του Φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο η επιχείρηση να αιχμαλωτιστεί ο κροκόδειλος που βρίσκεται στην περιοχή και έγινε αντιληπτός πριν μια εβδομάδα.

 

Όπως είπε στο cretalive o διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, η μια παγίδα τοποθετήθηκε στην πλευρά της λίμνης που φαίνεται να...συχνάζει το ερπετό και  η δεύτερη στην απέναντι πλευρά και μέσα σε κάθε μια τοποθετήθηκε το πουλερικό-δόλωμα.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα με δεδομένη και την...πολυκοσμία που υπάρχει στο σημείο και νεώτερα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο βιολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης που είχε συνάντηση χθες με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Λ. Κοπάση και τον προϊστάμενο Υδραυλικών Έργων του Ο.Α.Κ. Β. Μαμαγκάκη στο Ηράκλειο  σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Θα κάνουμε μια απόπειρα καταρχήν με παγίδες να πιάσουμε το ζώο. Αν αυτό δεν πετύχει τότε θα δοκιμάσουμε άλλους τρόπους όπως τα δίχτυα. Πρόκειται για μια ιδιότυπη μεγάλη «φάκα», όπου θα βάλουμε φαγητό. Βλέποντας και κάνοντας. Αν δεν τα καταφέρουμε θα εξετάσουμε στη συνέχεια άλλους τρόπους».

 

Ερωτώμενος για την τύχη του ζώου μετά την παγίδευσή του ο κ. Λυμπεράκης ανέφερε πως γίνονται επαφές τόσο με το Αττικό Πάρκο στην Αθήνα όσο και με το ΕΛΚΕΘΕ, ωστόσο σημείωσε πως αρμόδιες αρχές για τα άγρια ζώα στην Ελλάδα είναι τα δασαρχεία.

 

 

 

 

Πηγή: cretalive.gr

Πηγή φωτο: Images-Services

 

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα