Αργά και βασανιστικά κυλά ο χρόνος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται τα δύο αδέλφια, ηλικίας 8 και 13 χρόνων, με βαρύτατα κι εκτεταμένα εγκαύματα, από το απόγευμα της Δευτέρας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στην οικογενειακή βιοτεχνία στο Ζευγολατιό Κορίνθου.

Δραματική φιγούρα η μητέρα τους, η οποία περιμένει χλωμή κι αμίλητη τα 30 λυτρωτικά λεπτά του επισκεπτηρίου για να δει τα παιδιά της και να μιλήσει με τους γιατρούς του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και όλοι μετρούν τα λόγια τους. Και τα δύο παιδιά, το 8χρονο κορίτσι και το 13χρονο αγόρι είναι διασωληνωμένα και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά. Τα εγκαύματα που φέρουν είναι βαριά, ιδίως το αγόρι που κατά πληροφορίες φέρει εγκαύματα στο 80% του σώματός του.

Τα πρώτα τέσσερα 24ωρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα για την κατάσταση τους, αλλά κάθε λεπτό που περνά προσμετράται υπέρ τους σε αυτή την σκληρή μάχη που δίνουν.

Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Θριάσιο» και ο 38χρονος πατέρας των παιδιών. «Πρωταγωνίστρια» στο ψυχρό, απρόσωπο σκηνικό έξω από την Εντατική είναι η σύζυγός του η οποία διανύει την πιο επώδυνη και σκοτεινή διαδρομή της ζωής της από χθες το απόγευμα, από το «Θριάσιο»  στο «Αγία Σοφία» και αντίστροφα, περιμένοντας μια αχτίδα φωτός από τους γιατρούς που φροντίζουν τα παιδιά και τον άνδρα της.