Τρεις ελληνικοί νανοδορυφόροι της σειράς ERMIS εκτοξεύτηκαν χθες από αμερικανική βάση, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή για την εγχώρια διαστημική δραστηριότητα. Πρόκειται για τους ERMIS-1, ERMIS-2 και ERMIS-3, οι οποίοι κατασκευάστηκαν στο Τμήμα Αεροδιαστημικής του Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαβάστε: Η στιγμή της εκτόξευσης των 3 ελληνικών νανοδορυφόρων από το Λος Άντζελες - Παπαστεργίου: Χτίζουμε ένα ισχυρό διαστημικό οικοσύστημα (Εικόνες & Βίντεο)

Το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ – (ERMIS Hellenic Cubesat Demonstration Mission), όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμος Σιάσος, έχει ως στόχο να πιστοποιήσει νέες, καινοτόμες διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές, όπως οι επικοινωνίες 5G για το διαδίκτυο των πραγμάτων, δορυφορικές τηλεπικοινωνίες και η παρατήρηση της Γης με υπερφασματική κάμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iapogevmatini.gr