Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έχει στήσει η ΕΛ.ΑΣ. Από το πρωί της Τετάρτης με τις έρευνες να εκτείνονται σε όλη σχεδόν τη Μεσσηνία, ώστε να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες της στυγνής δολοφονίας των δύο νεαρών στη Μάνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί 18 προσαγωγές, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ, οι Αρχές διεξάγουν έρευνες σε αρκετά σπίτια.

Μάλιστα οι αρχές της περιοχής, συνεπικουρούμενες και από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, έχει ήδη έλθει σε επαφή με παλαιούς «γνωστούς» της Αστυνομίας εξετάζοντας το ενδεχόμενο συμμετοχής ορισμένων στο φονικό.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους δολοφονήθηκαν οι Κωνσταντίνος Σγούρος και Γιάννης Κομμάτης, με το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών να θεωρείται πιθανό.

Από την άλλη πλευρά οι δύο άνδρες δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, ενώ οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες (σύμβουλος διατροφής και επαγγελματίας οπλίτης) δεν παρουσιάζουν κάτι ύποπτο, κάτι που περιπλέκει περισσότερο την υπόθεση.

Τα θύματα ξυλοκοπήθηκαν και πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση

Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δολοφονία, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο θύματα είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια προτού δολοφονηθούν, ενώ οι δράστες πιθανότατα να τους είχαν στήσει ενέδρα.

Οι δύο νεαροί φέρεται να πυροβολήθηκαν από πολύ κοντινή απόσταση, καθώς οι σοροί τους φέρουν εγκαύματα από τα πυρά που δέχθηκαν.

Παράλληλα, τα αρχαιοελληνικά τατουάζ που έφεραν οι δύο άνδρες και τα εθνικιστικά συνθήματα δημιουργούν ερωτήματα για το αν τα αίτια θα μπορούσαν να έχουν πολιτική χροιά, ωστόσο, κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση των ερευνών θεωρείται απίθανο.