Ρεπορτάζ: Νάντια Αλεξίου

Δύο εντάλματα σύλληψης διαβιβάστηκαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας για τη σύλληψη δύο νεαρών. Το πρώτο εκτελέστηκε στα στοιχεία 18χρονου κατοίκου της περιοχής, ενώ αναζητείται συνομήλικος του επίσης κάτοικος της περιοχής, οι οποίοι από την προανακριτική έρευνα- σύμφωνα με πληροφορίες-, προέκυψε ότι εμπλέκονται στη δολοφονία των Γιάννη Κομμάτη και Κωνσταντίου Σγούρου.

Ο 19χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί, προσδιορίζεται στο φυσικό αυτουργό της δολοφονίας των δύο νεαρών, ο οποίος με το κυνηγετικό όπλο το οποίο είναι καταχωρημένο στα στοιχεία της μητέρας του, πυροβόλησε και δολοφόνησε τους δύο άνδρες. Νωρίτερα- τα ξημερώματα της Τρίτης (19/08)- είχε προηγηθεί συνάντηση με τα δύο θύματα, του 19χρονου κι ενός ακόμα συνομήλικου φίλου του- σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί το δεύτερο ένταλμα, και ο οποίος αναζητείται- κατά την οποία ύστερα από διαφωνία οι τέσσερεις νεαροί συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Ο 19χρονος φέρεται με το κυνηγετικό όπλο που είχε μαζί του, να πυροβόλησε από μικρή απόσταση το Γιάννη Κομμάτη και τον Κωνσταντίνο Σγούρο, και στη συνέχεια, με φορτηγάκι κλειστού τύπου, μετέφεραν από κοινού και απέρριψαν τις σορούς τους, στο σημειο όπου και εντοπίσθηκαν. Ο 19χρονος προσήχθη όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο ο 26χρονος από την Καλαμάτα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία τα ξημερώματα της Τρίτης (19/08) και ήταν η τελευταία επαφή πριν το κινητό του απενετργοποιηθεί, και συνελήφθη.

Παράλληλα, εντοπίστηκε αργά το απόγευμα η μοτοσυκλέτα των δύο νεαρών, με την οποία εξαφανίστηκαν, πεταμένη μέσα σε ρέμα σε θαμνώδη περιοχή στο δρόμο προς την Καλαμάτα.

Για την εξιχνίαση του άγριου εγκλήματος οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ από το πρωί είχαν προσαχθεί και ανακρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, επτά άτομα.

Οι δύο νεαροί που αγνοούνταν στη Μάνη εντοπίστηκαν νεκροί αργά το βράδυ της Τρίτης. Κάποιοι τους δολοφόνησαν και τους πέταξαν σε γκρεμό, στην περιοχή μεταξύ Καλαμάτας και Καρδαμύλης!

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για άγριο ξυλοδαρμό τους ωστόσο νεότερα στοιχεία και πληροφορίες από τοπικά μέσα κάνουν λόγο για άγρια δολοφονία με όπλα. Πρόκειται για τον 25χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη.

Oι άνδρες της ΕΜΑΚ που κατέβηκαν στη δύσβατο μέρος όπου είχαν εντοπιστεί τα δύο κορμιά βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Τα σώματα του 25χρονου και του 26χρονου έφεραν πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα και το κεφάλι.

Στο σημείο βρέθηκε ιατροδικαστής που επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για πυροβολισμούς, ενώ αναγνωρίστηκε και η ταυτότητα των δύο νεαρών.