Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος σε σχέση με την επιλογή Πρόεδρου του Αρείου Πάγου από το Υπουργικό Συμβούλιο επισημαίνει τα εξής:
«Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την επιλογή Προέδρου του Αρείου Πάγου δεν ήταν εσπευσμένη. Ίσα-ίσα, έλαβε χώρα λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Πρόεδρου (30 Ιουνίου). Ως προς τις υπαγορεύσεις της αρχαιότητας των εκλογίμων δικαστών επισημαίνω ότι αν το Σύνταγμα ήθελε ως κριτήριο την αρχαιότητα δεν θα ανέθετε τη σχετική κρίση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι φανερή η συνταγματική βούληση για συνδυασμό της σωρευμένης δικαστικής με την πολιτική εκτίμηση στο πλαίσιο μιας θεμελιακής, συμβολικής αλλά και ουσιαστικής αρχής, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό.

Επιπρόσθετα σημειώνω τα εξής: Μεταξύ ανώτατων δικαστών με υπέρ τριακονταετή ευδόκιμη θητεία, όπως οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, δεν βαραίνουν οι μικρές χρονικές διαφορές που καθορίζουν τη σειρά της αρχαιότητας. Η επιλεγείσα κυρία Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου εξάλλου δεν είχε τέταρτη, αλλά δεύτερη σειρά μεταξύ των εκλογίμων που θα μπορούσαν να έχουν, λόγω ηλικίας, θητεία άνω του έτους. Είναι φανερό ότι μια ετήσια θητεία δεν επιτρέπει την ανάπτυξη έργου με επαρκή διάρκεια και αφήνει αλλεπάλληλες εκκρεμότητες.

Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση, το σκεπτικό της οποίας παραπέμπει στην εισήγησή μου προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ήταν εξαιρετικά δύσκολη επειδή όλοι οι υποψήφιοι ήταν λαμπροί δικαστές που κοσμούν την ελληνική Δικαιοσύνη».