Ξαδέρφη του 26χρονου που βρέθηκε νεκρός μαζί με τη μητέρα του στο Αίγιο, αποκάλυψε ότι το όπλο του εγκλήματος, που φέρεται να χρησιμοποίησε ο δράστης της δολοφονίας για να πυροβολήσει τον 26χρονο, ήταν του παππού τους. Η ίδια τόνισε ότι το συγκεκριμένο όπλο ήταν κρυμμένο στο σπίτι και πως μόνο κάποιος που γνώριζε το μέρος, θα μπορούσε να το βρει. «Προφανώς για να το βρήκαν αυτό το όπλο θα έπρεπε κάποιος να ξέρει πού είναι», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι βέβαιη για την ενοχή του 65χρονου Ιταλού.

Διαβάστε: Έγκλημα στο Αίγιο: Αυτός είναι ο 65χρονος Ιταλός που συνελήφθη για τη διπλή δολοφονία (Εικόνες)

Έγκλημα στο Αίγιο: Τι ανέφερε η ξαδέρφη του 26χρονου

«Δε φαίνεται κάτι, αυτός τη σκότωσε όμως, αυτός είναι μουρλός, βρωμιάρης. Το συγκεκριμένο όπλο που είπανε, ότι χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, το είχε ο παππούς μας στο σπίτι παλιά. Ο παππούς μας τώρα έχει φύγει από τη ζωή, προφανώς για να το βρήκαν αυτό το όπλο, θα έπρεπε κάποιος να ξέρει πού είναι και να ξέρει ότι υπάρχει όπλο μέσα στο σπίτι», είπε στις «Αποκαλύψεις».

Μιλώντας για τον ξάδερφό της τόνισε: «Εγώ βγήκα την Κυριακή μαζί του και μου λέει, ό,τι με χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου και του είχα πει κάποια προβλήματά μου, και μου λέει θα είμαι δίπλα σου σε ό,τι χρειαστείς και απλά έφυγε. Τον σκότωσε. Ο 26χρονος (σ.σ.) είχε βγει, ήμουνα εγώ για μπάνιο με το μικρό μου αδερφό και αυτόν και μου λέει στεναχωρήθηκα, γιατί είχαμε τσακωθεί λίγο γενικά», είπε η ξαδέρφη του 26χρονου.

"Είμαι σίγουρη ότι τον σκότωσε"

Μιλώντας για τον 65χρονο Ιταλό, υποστήριξε ότι μάλλον είναι ναρκομανής. «Είμαι σίγουρη ότι τον σκότωσε αυτός», είπε και πρόσθεσε: «Ναι, αλλά ποιος άλλος να τον σκότωσε, στο ίδιο σπίτι και φυσικά θα σκότωνε πρώτα τον 26χρονο (σ.σ.), γιατί ήξερε ότι αυτός είναι ο μεγάλος. Τώρα θέλω να γίνουνε τοξικολογικές στον Ιταλό, γιατί νομίζω ότι ήταν χρήστης, δεν ξέρω εάν ήπιε κάτι και τους δολοφόνησε, δεν ξέρω τώρα… Έπινε, εννοείται ήταν ναρκομανής. Δεν τον έχουμε δει, αλλά το καταλαβαίνουμε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του 65χρονου

«Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, εξιχνιάστηκε άμεσα διπλή ανθρωποκτονία, που διαπράχθηκε στον Λόγγο Αιγιαλείας και συνελήφθη σήμερα 10-06-2026, στο Αίγιο, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, στις 09-06-2026, το μεσημέρι, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δύο σορών εντός οικίας, στον Λόγγο Αιγιαλείας και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 54χρονη ημεδαπή γυναίκα και για τον 26χρονο υιό της.

Από την αυτοψία που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αιγιαλείας, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Δυτικής Ελλάδας και του Ιατροδικαστή Πατρών, διαπιστώθηκε ότι τα θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από νύσσον και τέμνον όργανο (μαχαίρι) έπειτα από πάλη, ενώ ο 26χρονος έφερε επιπλέον τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο.

Από την αστυνομική έρευνα, τη συνεκτίμηση των ευρημάτων στη σκηνή του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων προσφάτως πλυμένων ρούχων με κηλίδες αίματος και την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού από γειτονική οικία, ο κατηγορούμενος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι και με όπλο ( εξ επαφής ) στον 26χρονο και με μαχαίρι στην 54χρονη. Εντός της οικίας όπου εντοπίστηκαν οι δύο σωροί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

-Ένα μεγάλο μαχαίρι κουζίνας με λάμα μήκους -20- εκατοστών και

-Ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου φλόμπερ, άγνωστης μάρκας, το οποίο έφερε εντός της θαλάμης του ένα πυροδοτημένο φυσίγγιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας / Παράλληλη Έδρα Αιγίου».