Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από σειρά διαρρήξεων σε καταστήματα της Νέας Ιωνίας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νέας Ιωνίας.

Διαβάστε: Τραγωδία στα Ιωάννινα: 72χρονος αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του


Νέα Ιωνία: Έσπαγε υαλοπίνακες χρησιμοποιώντας μεταλλικό καπάκι φρεατίου

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 26χρονος είχε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, επιλέγοντας κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες για να χτυπά τους στόχους του. Αφού εντόπιζε καταστήματα που θεωρούσε ευάλωτα, προσέγγιζε τις εισόδους τους και χρησιμοποιούσε μεταλλικό καπάκι φρεατίου για να θραύει υαλοπίνακες, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό.

Σε άλλες περιπτώσεις παραβίαζε τις κλειδαριές των καταστημάτων και εισερχόταν στους χώρους, αφαιρώντας χρηματικά ποσά από τα ταμεία, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές. Η επιλογή του βαριού μεταλλικού καπακιού ως εργαλείου διάρρηξης φέρεται να του επέτρεπε να σπάει γρήγορα τις τζαμαρίες και να ολοκληρώνει την κλοπή μέσα σε λίγα λεπτά.


Τουλάχιστον 10 περιπτώσεις διαρρήξεων στη Νέα Ιωνία

Η δράση του διακριβώθηκε έπειτα από ενδελεχή προανακριτική έρευνα των αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και να χαρτογραφήσουν την εγκληματική του δραστηριότητα. Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε καταστήματα της Νέας Ιωνίας.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ο 26χρονος συνελήφθη το απόγευμα της 20ής Ιουνίου και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.