Ένα παιδί από τη Χαλκιδική μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ύστερα από επίθεση που δέχθηκε από τσακάλι. Το παιδί βρισκόταν στην παραλία στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ), η επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό οφείλεται σε τσακάλι, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, καθώς τα ζώα αυτά συνήθως αποφεύγουν την επαφή με τους ανθρώπους. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, ένας 55χρονος άνδρας δέχθηκε επίθεση από άγριο ζώο πριν από δύο ημέρες και τραυματίστηκε στον αυχένα, χρήζοντας ιατρικής περίθαλψης.

Διαβάστε: Πανικός στη Θεσσαλονίκη: 4χρονο κοριτσάκι δέχτηκε άγρια επίθεση από τσακάλι ενώ έπαιζε σε ταβέρνα

Η ανακοίνωση της Κ.Ο.ΜΑ.Θ. για το περιστατικό στη Χαλκιδική 

«Σύμφωνα με πληροφορίες το μικρό παιδί βρισκόταν στην παραλία στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής και πριν λίγες μέρες δέχθηκε την επίθεση από άγριο ζώο. Σε επικοινωνία της ΚΟΜΑΘ με το Νοσοκομείο, που νοσηλεύεται, πηγές του Νοσοκομείου ενημέρωσαν πως πρόκειται για επίθεση από τσακάλι. Προβληματισμό δημιουργεί το περιστατικό, αν πρόκειται για τσακάλι, καθώς πρόκειται για είδος της άγριας πανίδας με αρκετά φοβική συμπεριφορά απέναντι στον άνθρωπο.

Αντίστοιχα στην παραλία της ευρύτερης περιοχής ένας 55χρονος, πριν δυο μέρες, δέχθηκε επίθεση από άγριο ζώο και μετέβη προς περίθαλψη μετά από τραυματισμό στον αυχένα. Υπενθυμίζεται πως υπήρξε και παλαιότερα τραυματισμός παιδιού από άγριο ζώο στη Χαλκιδική, πριν έναν χρόνο τον Σεπτέμβριο του 2025, όταν ένα 5χρονο κορίτσι δέχθηκε επίθεση από λύκο.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης (Κ.Ο.ΜΑ.Θ) εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης είδους της άγριας πανίδας σε παιδί και εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια. Τα πρόσφατα γεγονότα, μαζί και με το περιστατικό της επίθεσης λύκου σε μικρό παιδί στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης αναδεικνύουν την ανάγκη για ολοκληρωμένη και συντονισμένη αντιμετώπιση του αυξανόμενου φαινομένου αλληλεπίδρασης ειδών της άγριας πανίδας με τον άνθρωπο στη χώρα μας».