’νθρακες ο θησαυρός για όσους εν γνώσει ή εν αγνοία τους επιδιώκουν μια διατήρηση «τεχνητής εντάσεως» στο Αιγαίο με αναπαραγωγή θεμάτων από τουρκικά μέσα ενημερώσεως (με ό,τι και αν σημαίνει αυτό) που τελικώς αποδεικνύονται μη σοβαρά ή και ανύπαρκτα.

Ο λόγος για την τελευταία «επικίνδυνη προσέγγιση στο Αιγαίο», που σύμφωνα με το CNN Turk, που το πρωτοέβγαλε και άλλα τουρκικά μέσα το αναπαρήγαγαν, «έβλεπε» επικίνδυνη τοπική κλιμάκωση στα ανοικτά της Αλικαρνασσού όταν κάποιο ελληνικό σκάφος της Ακτοφυλακής εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να απομακρύνει Τούρκους ψαράδες που ψάρευαν στα δικά τους νερά. Τότε επενέβη, συμφώνως πάντα με την τουρκική άποψη, ένα ….τουρκικό υποβρύχιο που με αναπεπταμένη τη σημαία του, υποχρέωσε το ελληνικό σκάφος να απομακρυνθεί.

Φυσικά η Ελληνική πλευρά, Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διαψεύδουν αυτές τις ιστορίες ως μυθεύματα. Ας δούμε πως έχει λοιπόν η ιστορία αυτής της κατά τους Τούρκους «επικίνδυνης προσέγγισης στο Αιγαίο».

Το τουρκικό υποβρύχιο έπλεε εν επιφανεία και με την τουρκική σημαία στον ιστό του πυργίσκου του, όπως συμβαίνει με όλα τα υποβρύχια όλων των Πολεμικών Ναυτικών παγκοσμίως, πλέοντας εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Στην απέναντι πλευρά έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων το περιπολικό σκάφος του ΠΝ «Αντωνίου». Τα δύο σκάφη, πλέοντας με αντίθετες πορείες και στα δικά του χωρικά ύδατα το καθένα, διήλθαν παράλληλα το ένα με το άλλο και απομακρύνθηκαν. ’λλο παρόμοιο γεγονός είχε γίνει ξανά και προ ολίγων ημερών, που και τότε είχε επισημανθεί από την έγκυρη, αμυντική ιστοσελίδα onalert.gr με τίτλο «Οι Τούρκοι «γεννούν» κρίσεις από το πουθενά» και είχε αναρτηθεί στις 14 Νοεμβρίου 2014 στις 08:59.

Ψυχραιμία παιδιά!

Λ.Σ.Μ.