"Χρυσές δουλειές" για οίκο ανοχής στη Μυτιλήνη
<p>Κάλεσε την αστυνομία η ιδιοκτήτρια του οίκου γιατί δεν μπορούσε να τους εξυπηρετήσει όλους</p>
Από την Ανθή Βούλγαρη-Εφημερίδα FREDDO
Φωτό: Βαγγέλης Ρασσιάς
Με την άφιξη των χιλιάδων προσφύγων στο νησί της Λέσβου εκτός βέβαια από τα προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά εξ’ αιτίας του τεράστιου αριθμού τους, έχουν «ανοίξει» και οι δουλειές για αρκετούς επαγγελματίες στο νησί που είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν ειδικά τις ημέρες που το κέντρο της Μυτιλήνης ασφυκτιούσε από Σύριους και Αφγανούς. Με το μεγάλο… κύμα προσφύγων ο όγκος της δουλειά τις τελευταίες ημέρες ήταν τόσο μεγάλος που όπως μας είπαν κάποιοι κατάφεραν να... ξελασπώσουν μέχρι και από χρέη προς το δημόσιο! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με την ιερόδουλη που προκάλεσε σούσουρο σε όλο το νησί η οποία αδυνατούσε να εξυπηρετήσει όλους αυτούς που κατέφθασαν στο νησί.
Για του λόγου το αληθές, μόλις φτάσαμε στη Μυτιλήνη και αρχίσαμε να αναζητούμε πληροφορίες το πρώτο πράγμα που μας είπαν όλοι ήταν: «Οι μετανάστες ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσε κανείς Έλληνας να περάσει από το δρόμο. Να φανταστείτε μέχρι και η ιερόδουλη του νησιού απηύδησε και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία για να τους σταματήσει να πηγαίνουν στον οίκο ανοχής αφού δεν άντεχε να δουλέψει άλλο»! Η είδηση είχε γίνει το θέμα του νησιού για αρκετές ημέρες προβληματίζοντας από τη μια τους ντόπιους για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που υπάρξει ξανά τόσο μεγάλη συγκέντρωση προσφύγων ενώ από την άλλη έκαναν και λίγο καλαμπούρι.
Η «Freddo» συναντήθηκε με την πρωταγωνίστρια αυτής της απίστευτης ιστορίας αφού δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε από το νησί αν δεν γνωρίζαμε οι ίδιοι την γυναίκα που έφτασε στα όρια της με τον τόσο μεγάλο φόρτο εργασίας. Άλλωστε δεν ήταν και τόσο δύσκολο να την εντοπίσουμε αφού ο οίκος ανοχής στον οποία εργάζεται είναι ο μοναδικός στο νησί. Λίγο πιο έξω από την πόλη και κοντά στο Καρά Τεπέ, στο κέντρο υποδοχής που έχει στηθεί για τους πρόσφυγες, βρίσκεται το μοναδικό σπίτι που φέρει κόκκινο φωτάκι. μια μικρή ταμπέλα απ’ έξω που γράφει: «Σόνια» δείχνει το δρόμο προς όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον αγοραίο έρωτα. Αφού κατεβήκαμε μερικά σκαλιά βρεθήκαμε έξω από την πόρτα της περιβόητης ιερόδουλης. Το ρολόι δείχνει 11 το πρωί και η ώρα είναι ίσως η καταλληλότερη για να της ζητήσουμε μια συνέντευξη αφού δεν έχει πιάσει ακόμη δουλειά.
Αφού χτυπήσαμε κανά δυο φορές ακούστηκε από μέσα μια φωνή: «Έρχομαι»! Και στο κατώφλι εμφανίστηκε η υπεύθυνη του σπιτιού η Κατερίνα. : «Πώς μπορώ να σας βοηθήσω»; Ρώτησε μόλις μας είδε και όταν της είπαμε το λόγο έγινε έξαλλη από θυμό: «Μα είναι δυνατόν; Να έχουμε γίνει θέμα για τις ειδήσεις. Αυτοί οι Μυτιληνιοί είναι απίστευτοι» μας είπε και τελικά δέχτηκε να μας δώσει συνέντευξη λέγοντάς μας τη δική της εκδοχή για το θέμα. Φυσικά η παραδοχή του ότι από το σπίτι της έχουν περάσει μετανάστες πελάτες θα κόστιζε ακριβά στην δουλειά της αργότερα αφού η βασική πελατεία θα είχε πρόβλημα με κάτι τέτοιο γεγονός που μας το ανέφερε και ίδια: «Ακούστε η αλήθεια είναι πως τα μπαράκια που έχουν κοπέλες και δουλεύουν παράνομα στις βίζιτες έχουν αυτό το διάστημα πάρα πολύ δουλειά. Εμένα εδώ δεν με συμφέρει να βάλω μετανάστη» λέει ενώ πίνει μια γουλιά καφέ. Το ροζ χρώμα στον τοίχο δημιουργεί μια περίεργη ατμόσφαιρα ενώ μια κουρτίνα με χάντρες διαχωρίζει το καθιστικό από το δωμάτιο που περνάει ο πελάτης: «Τις ημέρες που είχε πολλούς μετανάστες το νησί είχε γίνει χαμός στα μπαρ αλλά όχι εδώ. Εκεί οι κοπέλες έβγαλαν πολλά λεφτά. Από εδώ τους διώξαμε γιατί θα μας έκανε κακό αργότερα. Εμείς δουλεύουμε μόνο με Έλληνες. Δεν ξέρουμε τι αρρώστιες κουβαλάνε από εκεί κάτω αυτοί οι άνθρωποι οπότε δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε» λέει και εξηγεί: «Να πριν από δύο μέρες, ήρθε ένας Μυτιληνιός παντρεμένος και με ρώτησε αν είχα βάλει στο σπίτι μουσουλμάνους γιατί φοβόταν μήπως κολλήσει καμιά αρρώστια». Στον μοναδικό οίκο ανοχής του νησιού δουλεύουν τρεις κοπέλες. Η Κατερίνα η οποία είναι πάνω από 50 χρονών, η Αλίκη γύρω στα 35 και μια 23χρονη που την ημέρα που πήγαμε δεν ήταν εκεί: «Είμαι 23 χρόνια σε αυτό το νησί. Δουλεύω από πολύ μικρή. Δεν ξέρω γιατί έχουν βγάλει αυτή τη φήμη. Μάλλον για να μου κάνουν κακό στη δουλειά. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για σεξ αλλά θα σας το πω ξανά δεν τους έχουμε βάλει εδώ. Κάντε μια βόλτα στα μπαρ του νησιού που έχουν γυναίκες και θα δείτε» λέει ξανά η Κατερίνα και εύλογα αφού δεν την συμφέρει να παραδεχτεί πως εξυπηρετεί και πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να εκτονώσουν τις σεξουαλικές τους ορμές.
Σύμφωνα πάντως με καλά ενημερωμένες πηγές μέσα από την αστυνομία υπήρξε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ένα τηλεφώνημα από τον οίκο ανοχής, νωρίς το απόγευμα ζητώντας βοήθεια για να σταματήσουν τους πρόσφυγες να χτυπάνε το κουδούνι αφού δεν ήθελαν να τους εξυπηρετήσουν. Ήταν οι μέρες που στο νησί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30.000 πρόσφυγες και η κατάσταση είχε ξεφύγει. Πολλοί από αυτούς ήταν νεαροί άντρες μόνοι τους χωρίς οικογένεια μαζί τους που προφανώς με το που ένιωσαν να ηρεμούν από την περιπέτεια που πέρασαν μέσα στη θάλασσα, θέλησαν να ικανοποιήσουν την ερωτική τους επιθυμία κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά ίσως να πρέπει να αρχίσει να προβληματίζει.