Ποιος είναι ο ληστής του Διστόμου, Γιώργος Πετρακάκος
<p>Από την ομάδα Παλαιοκώστα, δεξί χέρι του Νίκου Μαζιώτη και για περίπου δυο χρόνια ένας από τους πιο καταζητούμενους Έλληνες</p>
Στα τριάντα έξι του χρόνια, ο Γιώργος Πετρακάκος κατάφερε να ζήσει στο πλευρό δυο διαβόητων παρανόμων και να είναι ο πρώτος αποδεδειγμένα ποινικός που πέρασε στο αντάρτικο πόλης.
Με βάση τα στοιχεία που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος και ως υπαρχηγός του Μαζιώτη, δεν έχει άμεση σχέση με τον ένοπλο αγώνα ή τη δράση τρομοκρατών, αλλά θεωρείται ως ο σύνδεσμος του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς.
Ήταν καταζητούμενος εδώ και μια πενταετία και υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες και συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του «Βήματος», διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών για πέντε ληστείες τραπεζών, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α.
Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.
Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, στις 17 Απριλίου 2008, φέρεται να είχε λάβει μέρος κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στον Χολαργό, όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας αστυνομικός με πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα.
Αυτό το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη ληστείες το καλοκαίρι του 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το Μοσχάτο Αττικής.
Στη ληστεία της Πυλαίας, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο τον Αύγουστο του 2008 βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν είχε συλληφθεί με αντιεξουσιαστές συνεργούς του, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.
Στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Χαλκιδικής, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης του Γιώργου Πετρακάκου, τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει το θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Το υποπολυβόλο ΜΡ5, που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, είχε αφαιρεθεί από τον αστυνομικό φύλακα τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 25 Αυγούστου 2004 στην οδό Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, που είχαν στην κατοχή τους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πριν από τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2010, φέρεται να το είχε κλέψει ο Γιώργος Πετρακάκος στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην Επανωμή και στην απαγωγή Μυλωνά.