Στο χώρο του σχολείου θα διανυκτερεύσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Ελληνογερμανικής σχολείο την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος που θα προβούν σε μια τέτοια κίνηση δεν είναι άλλος από το «κόκκινο φεγγάρι». Στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ένας πετυχημένος θεσμός «μια νύχτα στο μουσείο» Σε αυτή τη φιλοσοφία θα στηριχτεί και το «μια νύχτα στο σχολείο», μια νύχτα που επιφυλάσσει ένα μοναδικό και σπάνιο θέαμα, το «κόκκινο φεγγάρι».

Έκλειψη 

Ξημερώματα Κυριακής 27 προς Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα σημειωθεί ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, μια ολική έκλειψη Σελήνης. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης ο δίσκος της Σελήνης αποκτά μία κοκκινωπή απόχρωση, κάτι που κάνει το φαινόμενο ακόμα πιο εντυπωσιακό. Αυτό συμβαίνει λόγω της διάθλασης των φωτεινών ακτίνων του Ήλιου από την ατμόσφαιρα της Γης, κάτι αντίστοιχο με την κοκκινωπή απόχρωση του ουρανού κατά τη διάρκεια της ανατολής και της δύσης του Ήλιου. Παράλληλα, η Σελήνη θα βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, με αποτέλεσμα να έχει το μεγαλύτερο φαινόμενο μέγεθος, περίπου 14% μεγαλύτερο σε σχέση με μία τυπική πανσέληνο.

Οι μαθητές με τους καθηγητές τους θα είναι ξύπνιοι, όταν το φεγγάρι «βαφτεί» κόκκινο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αστρονομία οι μαθητές και οι καθηγητές θα περάσουν η νύχτα στο σχολείο με την παρατήρηση του φαινομένου από το αστεροσκοπείο του σχολείου . Η σκιά της Γης θα αρχίσει να καλύπτει τη Σελήνη στις 04.07 π.μ. και η κορύφωση του φαινομένου θα συμβεί στις 05.47. Για τους μαθητές ίσως είναι το πιο πρωινό αλλά και το πιο όμορφο ξύπνημα των σχολικών χρόνων καθώς θα αφεθούν στη μαγεία του νυχτερινού ουρανού και του σπάνιου αυτού συνδυασμού, που θα ξανασυμβεί το 2033!

Το αστεροσκοπείο του σχολείου θα είναι ανοιχτό για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το φαινόμενο.