Αιμιλία Ντέκα-Γεννηματά: Η πανέμορφη κόρη της Φώφης
<p>Σπουδάζει αρχιτεκτονική και ζει πλέον μόνη της στη Σκωτία, πολλά χρόνια αφότου εμφανίστηκαε ως παρανυφάκι στον δεύτερο γάμο της μητέρας της</p>
Της Στέλλας Νοβάκη-Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Στις 13 Ιουνίου του 2003 η Φώφη Γεννηματά ανέβαινε για δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας, για να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον εκλεκτό της καρδιάς της, οδοντίατρο Ανδρέα Τσούνη. Οσοι είχαν παραστεί στη γαμήλια τελετή θα θυμούνται την τότε υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς να κρατάει σφιχτά από το χέρι την εξάχρονη κόρη της, Αιμιλία, την οποία έχει αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο με τον Αλέκο Ντέκα.
Η Αιμιλία, που το 2003 ήταν παρανυφάκι στον γάμο της μητέρας της, σήμερα είναι μια γλυκύτατη κοπέλα 18 ετών, έχει αποχωριστεί την οικογενειακή εστία και ζει στη Σκωτία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σπουδάζει αρχιτεκτονική σε γνωστό πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και φιλοδοξεί με την ολοκλήρωση των σπουδών της να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να ανοίξει δικό της γραφείο στην Αθήνα.
ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ
Η Φώφη Γεννηματά, έχοντας αναλάβει τους προηγούμενους μήνες την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την ίδια περίοδο που η Αιμιλία τελείωνε το λύκειο, λόγω των έκτακτων πολιτικών συνθηκών και της προεκλογικής περιόδου που ακολούθησε, δεν ήταν σε θέση να βρίσκεται κοντά στην κόρη της όσο θα ήθελε, με αποτέλεσμα να αποχωριστεί το παιδί της άρον-άρον και δίχως να μπορεί να ταξιδέψει μαζί της στη Γλασκόβη, για να φροντίσει για την εγκατάστασή της στο καινούργιο της σπίτι και για την τακτοποίησή της στο πανεπιστήμιο.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη της Φ. Γεννηματά δεν ανήκει στην κατηγορία των φανατικών υπερασπιστών των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί η μητέρα της να είναι πρόεδρος σήμερα του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ίδια η εγγονή μιας εμβληματικής προσωπικότητας στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, όπως ο Γιώργος Γεννηματάς, ωστόσο ποτέ δεν έδωσε το δικαίωμα σε φίλους και γνωστούς να «χαρακτηριστεί» ως προπαγανδίστρια των ηγετικών προσόντων της μητέρας της, ούτε οικειοποιήθηκε την ιστορική κληρονομιά του παππού της, για να πάρει κάτι από τη δόξα του.
Η σχέση της Αιμιλίας Ντέκα-Γεννηματά με τη δημοσιότητα περιορίστηκε στην αθώα εμφάνισή της ως παρανυφάκι στον γάμο της μητέρας της και από τότε μέχρι και σήμερα δεν αποτέλεσε ποτέ αντικείμενο θετικής ή αρνητικής κριτικής σε ζητήματα που αφορούσαν την πολιτική και κομματική δραστηριότητα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟΥΣΑ
Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας δωδεκαετίας η Αιμιλία Ντέκα-Γεννηματά παρέμεινε η «άγνωστη» κόρη της Φώφης Γεννηματά, απέχοντας συνειδητά από την πρώτη γραμμή των δραστηριοτήτων της πολιτικού. Μάλιστα, στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν απούσα από το πλευρό της μητέρας της, κι έτσι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήγε στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα έχοντας μαζί της τα άλλα δύο παιδιά της, που απέκτησε με τον δεύτερο σύζυγό της, Ανδρέα Τσούνη. Και τούτο διότι τις ίδιες ημέρες η Αιμιλία βρισκόταν στη Σκωτία για να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο.
Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά, που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσε να είναι κοντά της, αφού έπρεπε ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της προεκλογικής εκστρατείας της, έκανε τα πάντα για την αποκατάσταση αυτής της οικογενειακής «εκκρεμότητας», έστω και εκ των υστέρων. Από τις αρχές της εβδομάδας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέστειλε κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητά της και ταξίδεψε στη Γλασκόβη, ώστε να βρίσκεται μαζί με το παιδί της.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πολιτική αρχηγός, η μοναδική έννοια της οποίας εδώ και περίπου μία εβδομάδα είναι να φροντίζει την πρωτότοκη κόρη της, θα επιστρέψει στην Αθήνα εντός του Σαββατοκύριακου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η σκέψη της δεν βρίσκεται και στα άλλα δύο παιδιά της, τα οποία έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, καθώς τη συνόδευσαν στο εκλογικό κέντρο όπου πήγε και ψήφισε στην αναμέτρηση της 21ης Σεπτεμβρίου, ενώ έτυχαν προβολής και όταν δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες που έδειχναν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε βιβλιοπωλείο κρατώντας ένα χαρτί στο οποίο σημείωνε τα βιβλία και τετράδια που χρειάζονταν για να πάνε στο σχολείο.