Ένα μεγάλο μέρος ης αμοιβής της είχε λάβει προκαταβολικά η εταιρεία "Infosolutions" που διεξήγαγε τις ανοικτές εκλογές - φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς ωστόσο να έχουν προβλεφθεί έστω και οι ελάχιστοι όροι προστασίας του εργοδότη (του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλαδή), σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να φέρει σε πέρας την εκλογική διαδικασία

Βάσει του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Σύμβασης Έργου, το οποίο αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» οι όροι με τους οποίους η εταιρεία ανέλαβε το έργο, ήταν εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με την προσφορά που είχε καταθέσει νωρίτερα προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος προκειμένου να πάρει τη δουλειά! 

Όσον αφορά την προμήθεια των tablets, στην προσφορά της InfoSolutions αναφέρεται ρητά ότι η εταιρεία αναλαμβάνει να προμηθεύσει τα tablets και μάλιστα δίνει τιμή 76 ευρώ/τεμάχιο, που ήταν και η χαμηλότερη σε σύγκριση με τις τιμές που έδιναν οι υπόλοιπες εταιρείες που διεκδικούσαν τη διεξαγωγή των εκλογών. Η συγκεκριμένη προσφορά ελήφθη σοβαρά υπόψη κατά την αξιολόγηση της συμφερότερης προσφοράς και βάρυνε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση να ανατεθεί στην εν λόγω εταιρεία το έργο, αφού ως γνωστόν στο κόμμα το ταμείο είναι μείον. Μάλιστα στην προσφορά δίνονται συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές των tablets και αναφέρεται ότι η εταιρεία θα τα προμηθευτεί από την Wind. Στην Σύμβαση, σε όλα τα σημεία που αφορούν στις συσκευές, δεν αναφέρεται ρητά ποιος θα τα προμηθεύσει και σε ποιο χρονικό σημείο του έργου (Ο εργοδότης ή η εργολήπτρια). Μόνο στο τέλος της σύμβασης αναφέρεται πλέον ότι η ΝΔ δεσμεύεται να διαθέσει στην εργολήπτρια τα tablets, τα πληκτρολόγια και τις θήκες για την προετοιμασία τους (εγκατάσταση προγράμματος) και την αποστολή τους στις ΝΟΔΕ, ενώ δεν γίνεται πουθενά λόγος για τις τεχνικές προδιαγραφές των tablets ώστε να είναι εφικτή η εγκατάσταση του συστήματος. Να θυμίσουμε ότι λίγο πριν τις εκλογές φιάσκο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν tablets, αλλά όχι... φορτιστές! Η συμφωνία για την ανάληψη της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών υπογράφηκε στις 12 Νοεμβρίου. 


Ένα άλλο επίσης γεγονός το οποίο προκαλεί έκπληξη στη σύμβαση, είναι ότι η εταιρεία πληρώθηκε προκαταβολικά, όχι πριν την έναρξη του έργου, αλλά πριν την υπογραφή της σύμβασης (!) το ποσό των 60.000 ευρώ, με απόδειξη καταβολής του ως άνω ποσού να αποτελεί η ίδια η σύμβαση η οποία όμως υπεγράφη μεταγενέστερα της… καταβολής. Να σημειώσουμε πως η καταβολή του παραπάνω ποσού έγινε σε δύο δόσεις στις 5 και 6 Νοεμβρίου, ενώ η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σύμβαση, «ο εργοδότης συμφωνεί και αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει το συμφωνηθέν τίμημα ως εξής: Α) Ποσό 60.000 ευρώ καταβλήθηκε ήδη, ως προκαταβολή, στην Εργολήπτρια, δηλαδή ποσό 14.000 ευρώ καταβλήθηκε την 5.11.2015 και ποσό 46.000 ευρώ καταβλήθηκε την 6.11.2015, του παρόντος επέχοντος θέση απόδειξης καταβολής και εισπράξεως του ανωτέρω ποσού». Εντύπωση προκαλεί δε και το γεγονός πως, όπως αναγράφεται στη σύμβαση, με το ποσό των 60.000 που δόθηκε στην εταιρεία πριν την υπογραφή της, εξοφλήθηκε το κόστος της προμήθειας των 3G data cards 1 GB, ποσού 15.200 ευρώ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα αναφορικά με τη σιγουριά της InfoSolutions ότι θα υπογραφόταν τελικά η Σύμβαση ώστε να προμηθευτεί εκ των προτέρων τα 3G data cards. Να σημειώσουμε δε πως τα παραπάνω ποσά δόθηκαν στο πλαίσιο καταβολής του τελικού τιμήματος του έργου, που για την πρώτη Κυριακή των εκλογών είχε καθοριστεί στο συνολικό ποσό των 144.456 ευρώ.

Ερωτηματικά προκαλεί επίσης το γεγονός του εάν και κατά πόσο η σύμβαση προσκομίσθηκε στο λογιστήριο της ΝΔ. Το πιθανότερο είναι να μην προσκομίσθηκε ποτέ. Παρά τα συνεχή e-mail που στάλθηκαν από μέλη της ΚΕΦΕ προς τους  επικεφαλείς αρμόδιους για τη διεξαγωγή των εκλογών, προκειμένου να τους κοινοποιηθεί η σύμβαση, η απάντηση που δίνονταν από την πλευρά του Γραμματέα του κόμματος κ. Αν. Παπαμιμίκου ήταν ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν δουλειά της ΚΕΦΕ, αλλά του νομικού τμήματος και της Γενικής Διεύθυνσης. Επίσης, παρά τις όποιες προβλέψεις της σύμβασης και τις διαβεβαιώσεις που δίνονταν μέχρι και το Σάββατο προ των εκλογών ότι η εκλογική διαδικασία θα προχωρήσει κανονικά, γενική δοκιμή του συστήματος από την εταιρεία δεν έγινε ποτέ.