Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Βάλια Κυριαζή–Μώραλη, παραβρέθηκε χθες στο κλείσιμο των  Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που διοργάνωσε το Σωματείο «ΠΑΙ.Δ.Υ.», στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, υπό την αιγίδα των Δήμων Πειραιά και Παλαιού Φαλήρου, με τίτλο «Χριστούγεννα στον Πλανήτη ΠΑΙ.Δ.Υ.»  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του γιατρού παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» κ. Γιώργου Πετούση για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στα παιδιά, από το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

“Κύριε Δήμαρχε του Παλαιού Φαλήρου, κυρία Πρόεδρε του Συλλόγου «ΠΑΙ.Δ.Υ.», κυρίες και κύριοι, αγαπημένα παιδιά, καλησπέρα από μένα και Χρόνια Πολλά. Είχα ετοιμάσει δυο τρείς κουβέντες για να κάνω ένα μικρό χαιρετισμό, αλλά νομίζω η Πρόεδρος και η εκπρόσωπος του Σωματείου «ΠΑΙ.Δ.Υ.»  μου έδωσαν διαφορετικές ιδέες.

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο ευχάριστες στιγμές των Δημάρχων, είναι μέρες χαράς, όχι γιατί στολίζουμε τις πόλεις μας, αλλά γιατί ερχόμαστε σε επαφή με πολλές παιδικές γιορτές. Αν δεις τα χαμόγελα των παιδιών σε τέτοιου είδους γιορτές, ξεχνάς για λίγο τα προβλήματα.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Σύλλογο για τη δράση του τα τρία αυτά χρόνια, γι’ αυτά που έχετε κάνει κι αυτά που έχετε προσφέρει και στα παιδιά και στις οικογένειες τους.  Είμαστε εδώ με χαρά και σεβασμό για τη δουλειά την οποία κάνετε και το έργο το οποίο επιτελείτε. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι «παρών» σε κάθε προσπάθεια και κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Να συνδράμουμε κι εμείς σε ό, τι μπορούμε, για να βοηθήσουμε το σκοπό σας.

Δεν έχει σημασία να γίνεται αυτή η εκδήλωση στο Παλαιό Φάληρο ή στον Πειραιά, σημασία έχει να δίνουμε όλοι το «παρών»  ανεξάρτητα που  θα γίνεται. Εάν όμως αποφασίσετε να γίνει στον Πειραιά, ο πιο εμβληματικός χώρος, το Δημοτικό Θέατρο, θα είναι στη διάθεση σας.

Να συγχαρώ για άλλη μια φορά τους υπευθύνους του Σωματείου και να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους. Εύχομαι ό, τι καλύτερο κυρίως για τα παιδιά, να τα βλέπουμε υγιή και να μας χαμογελούν».  
 
Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου χαιρετίζοντας την εκδήλωση υπογράμμισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη όχι μόνο γιατί για άλλη μια χρονιά η φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σωματείου «ΠΑΙ.Δ.Υ.» στέφθηκε από επιτυχία, αλλά κυρίως γιατί την προσπάθεια που κάνει το Σωματείο «ΠΑΙ.Δ.Υ.», από εδώ και στο εξής, θα έχει συμμάχους και το Δήμο Πειραιά και την Κοινωφελή Επιχείρηση του. Από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουμε μαζί να πραγματοποιήσουμε το σκοπό σας. Θέλει δύναμη και υπομονή. Όταν όμως είμαστε πιο πολλοί καταφέρνουμε περισσότερα.

Θέλω να πω και κάτι από την προσωπική εμπειρία που είχα από τη συνάντηση με την Πρόεδρο του Σωματείου «ΠΑΙ.Δ.Υ.» την κυρία Μηλαϊτη και στη συνέχεια με την Αντιπρόεδρο την κυρία Σόφτη – τις φίλες μου πια την Μαρία και την Φωτεινή. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα, ότι είναι ειλικρινείς άνθρωποι και ότι θέλουν να προσφέρουν.

Γι’ αυτό είπαμε και εγώ και ο Δήμαρχος από εδώ και πέρα να είμαστε μαζί. Ανυπομονούμε για την πρώτη εκδήλωση που θα διοργανώσουμε στον Πειραιά και που θα είναι κι αυτή πρωτότυπη και θα συνδυάζεται η διάθεση που έχουμε όλοι για φιλανθρωπία με το παιχνίδι και την ξεγνοιασιά. Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές σε όλους».