Προτού τελειώσουν οι φετινές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου τα χιλιάδες στελέχη του Στρατού Ξηράς γνωρίζουν ήδη από τώρα, το αν και που ακριβώς μετατίθενται, όσοι βεβαίως μετατίθενται, κάτι που – συμφώνως με στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ – «γίνεται για πρώτη φορά». 

Πιο συγκεκριμένα, και έπειτα από σχετική εντολή που είχε δοθεί «εγκαίρως», δηλ. μετά το πέρας των κατά Μάρτιο μήνα τακτικών κρίσεων, από τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, προς την αρμόδια Διεύθυνση Μονίμου Στρατιωτικού Προσωπικού (ΔΙΜΣΠΡΟ), για επίσπευση των διαδικασιών, ώστε όλα τα στελέχη να γνωρίζουν εγκαίρως αν μετατίθενται και που, εξετάστηκαν 31.037 ατομικοί φάκελοι στελεχών από στρατιώτη Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) μέχρι και το βαθμό του συνταγματάρχου, που είχαν εξεταστεί με προτεραιότητα, λόγω αναλήψεων διοικήσεων κ.λπ.

Από τα 31.037 στελέχη αποφασίστηκε όπως παραμείνουν στις θέσεις που ήδη υπηρετούσαν οι 25.584 εξ αυτών και να μετακινηθούν τα υπόλοιπα 5.453 στελέχη, δηλαδή, χοντρικώς, μετακινήθηκε το ένα έκτο του συνόλου των στελεχών κάθε βαθμού και ειδικότητος του Στρατού Ξηράς.

Υψηλόβαθμη στρατιωτική πηγή που ερωτήθη σχετικώς από την ιστοσελίδα μας αναφορικώς με το ζήτημα αυτό, μας είπε τα εξής: «Για ένα στέλεχος αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για πολλούς λόγους επιχειρησιακούς, οικονομικού, κοινωνικούς. Επιδιώξαμε να γίνουν οι άκρως απαραίτητες μεταθέσεις. Όπου ήταν απαραίτητο. Όπου δεν ήταν είχαμε παραμονές στις σημερινές υπηρεσίες και φρουρές που υπηρετεί το  προσωπικό. Σε τέτοια εποχή με τόσα οικονομικά προβλήματα, δεν νοείται το προσωπικό και η οικογένειά του να επιβαρύνεται με πρόσθετα και μη απαραίτητα έξοδα. Και μπορεί οι μετακομίσεις να καταβάλλονται από την υπηρεσία, αλλά και τα λοιπά έξοδα για ένα νοικοκυριό είναι επίσης σημαντικά, κάτι που τώρα αποφεύγεται τόσο για την οικογένειά του κάθε στελέχους, όσο και για την Υπηρεσία. 

Επίσης το κάθε στέλεχος και η οικογένειά του που μετακινείται το γνωρίζουν από τώρα, ώστε να κάνουν εγκαίρως και ομαλώς από πλευράς χρόνου, όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να βρουν σπίτι, να γράψουν τα παιδιά στα σχολεία και νηπιαγωγεία κ.λπ.

Για να γίνει αυτό, εργάστηκε πάρα πολύ κόσμος, ακόμα και Σαββατοκύριακα, αλλά το ότι η δουλειά αυτή τέλειωσε εγκαίρως, μας κάνει όλους υπερήφανους». 

Λ.Σ.Μ.