Τη διαβεβαίωση ότι μετά την Ειδομένη  εκκενώνεται τώρα ο Πειραιάς και το Ελληνικό και ότι δεν θα είναι μεγάλος ο αριθμός των φιλοξενούμενων προσφύγων στη Βοιωτία, παρέσχε ο αρμόδιος για το συντονισμό των μεταναστευτικών ζητημάτων Αναπλητωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, μετά το πέρας της περιοδείας του σήμερα στα Κέντρα Φιλοξενίας που βρίσκονται στην τελική φάσαη της κατασκευής του στη Βοιωτία και στην Πιερία. 

"Ο συνολικός αριθμός φιλοξενουμένων στη Βοιωτία δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αν σκεφτούμε ότι σε αυτή τη φάση στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας είναι πάνω από 25.000. Από την άλλη μεριά αφού εκκενώθηκε η Ειδομένη, εκκενώνεται ο Πειραιάς και θα εκκενωθεί και το Ελληνικό, ο καθένας θα αναλάβει ένα πρώτο βάρος, ώσπου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση σε ολόκληρη την Ελλάδα και ώσπου να αρχίσουν οι άνθρωποι να μετεγκαθίστανται σε άλλες χώρες της Ευρώπης." τόνισε ο ΑΝΥΕΘΑ. 

Ο ίδιος επισκέφθηκε τα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων στη Βοιωτία και την Πιερία, στα οποία εκτελούνται εργασίες για τη διαμόρφωση των χώρων φιλοξενίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσεως του προγράμματος φιλοξενίας. Πρώτος σταθμός τα Οινόφυτα Βοιωτίας και ακολούθως στην Πιερία το Κτήμα Ηρακλή (πλησίον Μοσχοχωρίου) και η Πέτρα Ολύμπου.

Τέλος, ο Δ.Βίτσας απευθυνομενος προς τα στελέχη των ΕΔ , τα οποία συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στο πρόγραμμα, τόνισε τα εξής: "Θέλω να ευχαριστήσω τους αξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και βεβαίως θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και μετά την πλήρη λειτουργία του κέντρου, ώστε καθημερινά να γίνεται και η ζωή στο κέντρο καλύτερη και ευκολότερη."

Λ.Σ.Μ.