Άφαντοι είναι εδώ και πέντε ημέρες δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα μαζί με τις οικογένειές τους
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για τον επικεφαλής της τουρκικής στρατιωτικής αποστολής στην Ελλάδα και τον ναυτικό ακόλουθο της πρεσβείας.
Οι δύο αξιωματούχοι δεν αποκλείεται να φοβούνται πως αντιμετωπίζονται από την Άγκυρα ως φιλικά προσκείμενοι στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου.
Η τουρκική πλευρά φέρεται να έχει ανακαλέσει τα διπλωματικά διαβατήριά τους, κάτι που στην πράξη σημαίνει ότι έχουν χάσει τις προστασίες που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές.

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πληροφορίες της εφημερίδας «Κόσμος» από πηγές στο λιμάνι της Πάτρας, οι δύο οικογένειες των Τούρκων που υπηρετούσαν στην Πρεσβεία στην Αθήνα, διέφυγαν για την Ιταλία μέσω του λιμανιού της πόλης. Δεν γνωρίζουμε αν ταξίδεψαν με άλλα διαβατήρια, όμως προφανώς το γεγονός ότι μαζί τους είχαν και τα μέλη της οικογένειάς τους δεν προκάλεσε υποψίες και ενδέχεται να ισχυρίστηκαν πως πηγαίνουν στην Ιταλία για διακοπές.

Στο λιμάνι της Πάτρας πάντως συζητείται ευρέως το θέμα και μάλιστα αρκετοί ναυτιλιακοί πράκτορες αλλά και άλλοι παράγοντες το γνωρίζουν. Όμως κανείς δεν μιλά εύκολα γι αυτό, αφού όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, είναι πολύ σοβαρό.

Η απουσία των δυο στρατιωτικών από τις επίσημες εκδηλώσεις είχε προκαλέσει σχόλια τις τελευταίες ημέρες. Η τελευταία εμφάνιση του στρατιωτικού ακολούθου ήταν σε εκδήλωση της κινεζικής πρεσβείας κι εκεί φαίνεται ότι είχε εκμυστηρευθεί τις ανησυχίες του σε συναδέλφους του διπλωμάτες άλλων χωρών.