Ερωτηματικά προκύπτουν από τη χθεσινή επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού, που προηγουμένως είχε μεταφέρει σε «έκτακτη επίσκεψη» σε φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, συνοδευόμενο από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Τα ερωτηματικά βεβαίως , τουλάχιστον για μας, δεν προκύπτουν από το γιατί χρησιμοποιήθηκε από τον ΥΕΘΑ και τον συνοδεύοντα αυτόν Αρχηγό ΓΕΣ, στρατιωτικό πτητικό μέσο για να πραγματοποιήσουν μία στρατιωτική ενέργεια εντός των υπηρεσιακών τους αρμοδιοτήτων, όπως είναι αυτά μίας «εκτάκτου επιθεωρήσεως». Σωστά έπραξαν. Ούτε βεβαίως γιατί «εξυπηρέτησαν» τον πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν για άλλον λόγο στην περιοχή και τον έφεραν πιο σύντομα στην Αθήνα στην επιστροφή του.

Τα ερωτηματικά προκύπτουν από το κατά πόσο είναι σώφρον σε ένα και μόνο, μεγάλης ηλικίας, μονοκινητήριο, ελικόπτερο, που είναι «απλό» στρατιωτικό και όχι VIP ή σε έκδοση VIP, να πετούν ΜΑΖΙ και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, ο πρωθυπουργός της χώρας, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και ένας Αρχηγός διασχίζοντας διαγωνίως την Ελλάδα από τη μία άκρη στην άλλη και να προσγειώνονται σε ένα πρόχειρο ελικοδρόμιο, όπως είναι αυτό της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων! Και φυσικά δεν γεννάται θέμα πληρώματος του ελικοπτέρου γιατί τα μέλη αυτού είναι άριστοι πιλότοι αλλά για το ότι τρεις εκ των κορυφαίων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, πετούν ταυτοχρόνως με ένα αξιόπιστο μεν, αλλά τόσο παλαιό, μονοκινητήριο, πτητικό μέσο της Αεροπορίας Στρατού.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο Π.Καμμένος και ο Στρατηγός Τελλίδης πραγματοποίησαν έκτακτη επίσκεψη σε συνοριακά Επιτηριτικά Φυλάκια της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην ελληνοαλβανική μεθόριο και πιο συγκεκριμένα στο στρατόπεδο «Κατσιμήτρου», καθώς και τα φυλάκια το παραθαλάσσιο του «Κάτω Αετού» και το περιοδικής επανδρώσεως φυλάκιο του «Λημερίου», το οποίο επανδρώνεται στο πλαίσιο υλοποιήσεως των μέτρων που έχουν ληφθεί και ισχύουν για την αυξημένη στρατιωτική παρουσία στη μεθόριο Ελλάδος – Αλβανίας και Ελλάδος – Σκοπίων αντιστοίχως για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των ακριτικών περιοχών.

Λ.Σ.Μ.