Σαφείς αιχμές ότι υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης στα VLTs τα λεγόμενα φρουτάκια άφησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων, Αντώνης Στεργιώτης λέγοντας ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι η απόφαση πάρθηκε από την Επιτροπή Παιγνίων χωρίς να υπάρχει κυβερνητική αποδοχή μιας τέτοιας απόφασης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η απόφαση του Ιουνίου 2015 για τα VLTs ελήφθη στα πλαίσια του νόμου που ορίζει σαν πεδίο δράσης της επιτροπής την προστασία του κόσμου από τον εθισμό στα τυχερά παιγνίδια.

Σημείωσε δε ότι η απόφαση αυτή είχε και την αποδοχή του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Στεργιώτης υποστήριξε ότι η ανεξάρτητη αρχή λειτουργεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις.

Σημείωσε πως όλες οι κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περιοριστική πολιτική στα τυχερά παιχνίδια λέγοντας ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αμφισβητεί το μονοπώλιο.

Ερωτηθείς εάν έχει δεχτεί απειλές απέφυγε να απαντήσει ενώ είπε πως η απομάκρυνση του έχει να κάνει με την απόφαση που είχε λάβει για VLTs.

Ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Παιγνίων υποστήριξε ότι σε συνάντηση των υπουργών Τσακαλώτου, Παππά και Δραγασάκη με τον εκτελεστικό πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, ζητήθηκε από τους υπουργούς να αντικαταστήσουν τον κ. Στεργιώτη από τη θέση του προέδρου.

Είπε επίσης πως η σύμβαση είναι σκανδαλώδης λέγοντας ότι κάθε πολιτικός μπορεί να κάνει τις δικές τους εκτιμήσεις.