Νέα ένταση σημειώθηκε στα Ίμια σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, σήμερα το πρωί, το οποίο διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι όταν, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές.

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι όταν και εξομαλύνθηκε η κατάσταση, τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν τα ελληνικά σκάφη με τα δεύτερα να περνούν μπροστά από τις βραχονησίδε, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του Τουργκούτ-ρέις. Οι παραβιάσεις διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.

Όπως αναφέρεται οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου «μπούκωσαν τις συχνότητες», όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν.

Νωρίτερα σήμερα, βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία επιτέθηκε εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι παραχώρησε στην Ελλάδα 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο, εν αγνοία του τουρκικού λαού.