Σημαντική σύσκεψη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και της αντιστοίχου στρατιωτικής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης από τη μία πλευρά και των διατελεσάντων επιτίμων Αρχηγών ΓΕΕΘΑ από την άλλη, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη.

Η συνάντηση αυτή είχε ξαφνικό χαρακτήρα και δεν είχε ανακοινωθεί από πριν, και δεν είναι άσχετη με την επιδειχθείσα τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, που με κορωνίδα εκτεταμένες «Ψυχολογικές Επιχειρήσεις» που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μέσω των τουρκικών Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, διακρίνοντας από «ποικιλία» και «πρωτοτυπία» ενεργειών.

Ενδεικτικό μάλιστα του ξαφνικού και επείγοντος χαρακτήρος της συναντήσεως αυτής που είναι σε πλήρη εξέλιξη είναι και το γεγονός ότι έχουν ανταποκριθεί στη σχετική πρόσκληση μόλις τρεις από τους διατελέσαντες Επιτίμους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ από τους 12 εν ζωή.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι με απόφαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, και κατόπιν σχετικής προτάσεως του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, «προσεκλήθησαν στο ΥΠΕΘΑ Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ορισμένοι εκ των οποίων διετέλεσαν και υπουργοί, προκειμένου να ενημερωθούν επί θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και να εκθέσουν τις απόψεις τους επί των θεμάτων αυτών.», όπως σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα. Από τους Επιτίμους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ το παρόν στην προαναφερθείσα σύσκεψη έδωσαν οι Ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Χηνοφώτης ΠΝ, Πτέραρχος (Ι)ε.α. Ιωάννης Γιάγκος, οι οποίοι αμφότεροι έχουν διατελέσει υπουργοί, καθώς και ο Στρατηγός ε.α. Δημήτριος Γράψας.