Πρέπει «να τα είδαν όλα», κατά το κοινώς λεγόμενο, οι άνδρες και οι γυναίκες της Δυνάμεως Αμέσου Επεμβάσεως (ΔΑΕ) της 50ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού (50 Μ/Κ ΤΑΞΠΖ) στο Σουφλί του Έβρου σήμερα το πρωί στις μονάδες τους.

Και αυτό γιατί μόλις έφτασαν εκεί, άλλοι από την τελευταία ομάδα αδειούχων του Πάσχα, άλλοι από την Κυριακή και την αργία λόγω του εορτασμού του Προστάτου του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου, και στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και του ελέγχου του βαθμού ετοιμότητος των μονάδων και σχηματισμών του Έβρου, ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικώς τη Δευτέρα το πρωί η Δύναμη Αμέσου Επεμβάσεως (ΔΑΕ) της 50ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ και όλοι… «έτρεχαν»!

Συμφώνως με το ΓΕΣ: «Διαπιστώθηκε το υψηλό ηθικό, η άριστη εκπαίδευση, η λειτουργικότητα και η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα προσωπικού και οπλικών συστημάτων».

Μάλλον κάποιος από τη διοίκηση θα σκέφτηκε ότι ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να καούν οι θερμίδες από τον…Πασχαλινό οβελία!

Σε κάθε περίπτωση όμως ήταν μία σωστή ενέργεια καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι Τούρκοι και στις προκλήσεις τους δεν καταλαβαίνουν από αργίες και σχετικά