Ένα τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που φέρεται να έδωσε μια σημαντική πληροφορία για το δράστη δίνει νέα τροπή στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει σχηματίσει το προφίλ του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη.

«Ξέρω το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη», υποστήριξε ο άντρας στο μυστηριώδες τηλεφώνημα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη,
Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, πιστεύουν πως έχουν να κάνουν με μια ειδεχθή περίπτωση ληστείας μετά φόνου και μάλιστα με πιθανή πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης και ασέλγειας.

Δηλαδή, ο κακοποιός επιχείρησε να αρπάξει την τσάντα της άτυχης εφοριακού και παράλληλα να ασελγήσει σε βάρος της. Η άτυχη Δώρα Ζέμπερη φαίνεται να αντέδρασε και μάλιστα να χτύπησε τον αδίστακτο δολοφόνο. Το αποτέλεσμα ήταν ο ίδιος να εξαγριωθεί, να την καταδιώξει και τελικά να ξεσπάσει επάνω της την μανία του με 14 μαχαιριές.
Από την πρώτη στιγμή τόσο η οικογένεια όσο και οι αρχές ήταν πεπεισμένοι ότι υπήρχαν μάρτυρες που είδαν τη σκηνή της δολοφονίας. Μία υπάλληλος του νεκροταφείου περιγράφει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη όσα της είπε μια γυναικά που ισχυρίζεται ότι είδε τη σφαγή της ατυχής εφοριακού:
«Μου είπε ότι τα είδε όλα. Ήταν σοκαρισμένη, αλλά δεν ξαναήρθε εδώ για να ρωτήσουμε».

Από τις καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί κυρίως από όσους βρίσκονταν στο Β΄ νεκροταφείο το απόγευμα της δολοφονίας έχουν καταλήξει σε έναν άνδρα με 1.75 με καστανά μαλλιά ηλικίας από 30 ως 40. Τα χαρακτηριστικά του έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί με τη βοήθεια των σκιτσογράφων της αστυνομίας.
Με το σκίτσο αυτό στα χέρια, οι αρχές τον αναζητούν πόρτα - πόρτα στο κέντρο της Αθήνας καθώς από εκεί δόθηκε και το τελευταίο στίγμα του κινητού της Δώρας Ζέμπερη.