Ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας στην οποία ανήκει το πλοίο «Andromeda» κ. Θεόδωρος Ρέλλος αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ ή σε Αστυνομικό Τμήμα που θα επιλέξει προκειμένου να εκτελεστεί σχετικό ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για τον ίδιο από την εισαγγελία Πειραιά.

Ο κ. Ρέλλος έχει δηλώσει ότι είναι πάντα στη διάθεση των αρχών για να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις, ενώ υποστήριξε ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρίσκονταν σε «ομηρεία» λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από τις δύο τουρκικές εταιρείες στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και οι οποίες όπως τόνισε δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Ο συνήγορός του αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης του πελάτη του, τόνισε ότι «Από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της εταιρίας στην οποία ανήκει το «Andromeda» είχε υποβάλλει υπόμνημα στο κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά με το οποίο γνωστοποιούσε ότι είναι στη διάθεση των αρχών».

Σύμφωνα με το συνήγορο, ο πελάτης του μετέβη αυτοβούλως σήμερα το πρωί στην εισαγγελία αλλά του συνέστησαν να παραδοθεί στη ΓΑΔΑ προκειμένου να εκτελεστεί το σχετικό ένταλμα σύλληψης.