Η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Καινοτομίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού πραγματοποιήθηκε στην «Αίθουσα Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ, παρουσία του αρχηγού αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται για την εξέταση καινοτόμων ιδεών και βέλτιστων πρακτικών που έχει καθιερώσει το ΓΕΣ.

Η προαναφερθείσα Επιτροπή εξέτασε 12 καινοτόμες προτάσεις στελεχών, στους τομείς τεχνολογίας, εκπαιδεύσεως - επιμορφώσεως, εξοικονομήσεως πόρων και συνεργασίας με φορείς εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, «Πρόθεση του Επιτελείου είναι η λειτουργία ενός μηχανισμού που θα ενθαρρύνει την υποβολή καινοτόμων προτάσεων, θα εξασφαλίζει την ταχεία εξέτασή τους και θα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αξιοποίησή τους. Επιθυμητή τελική κατάσταση είναι η ουσιαστική αξιοποίηση των πρωτοποριακών αντιλήψεων του προσωπικού, για τη βελτίωση της λειτουργικότητας – αποτελεσματικότητας του Στρατού μας».

Όπως μας είπε σε ανύποπτο χρόνο κορυφαία πηγή του ΓΕΣ «ο Ελληνικός Στρατός ανήκει σε όλους τους Έλληνες, πολύ περισσότερο στα στελέχη του και στο προσωπικό του. Επομένως κάθε ιδέα προερχόμενη από αυτούς, που τον ζουν καθημερινά, αξίζει τουλάχιστον να εξεταστεί και αν διαπιστωθεί πως μπορεί να εφαρμοστεί και να έχει οφέλη για τον Στρατό και το προσωπικό του, τότε να υλοποιηθεί».

Ενδιαφέρουσα αναμφιβόλως πρωτοβουλία που αξίζει να προσεχτεί από τους αρμοδίους.