Δεν θα έχει κομματικό χρώμα το συλλαλητήριο της Κυριακής, σύμφωνα με τη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Νίνα Γκατζούλη, κατά τη συνέντευξη τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στη συγκέντρωση θα προσέλθει τριπλάσιος κόσμος απ' ότι σε αυτό της Θεσσαλονίκης. 

«Το συλλαλητήριο είναι ακομμάτιστο» τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην Αθήνα για τη Μακεδονία. Η κυρία Γκατζούλη εξαπέλυσε επίθεση κατά του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, τον οποίο χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» αφού και οι πέντε προτάσεις σύνθετης ονομασίας που κατέθεσε για τα Σκόπια περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία». 

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Τάτσιος προειδοποίησε ότι «παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» ανοίγει κινδύνους που θα βρούμε μπροστά μας». 
 
Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε ότι θα υπάρχει περιφρούρηση και ασφάλεια και από την πλευρά των διοργανωτών, ενώ σε ερώτημα που τέθηκε για τη χρηματοδότηση του συλλαλητηρίου ο κ. Μίλτος Γκατζογενίδης σχολίασε πως τα χρήματα για την οργάνωση του συλλαλητηρίου ήρθαν από ομογενείς και μακεδονικές οργανώσεις κυρίως της Αμερικής.


Ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμοί εκπρόσωποι διαφόρων φορέων.