Δυο νέες σχολικές αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο του μειονοτικού χωριού του Μέγα Δέρειου Σουφλίου στον Έβρο, που κατασκεύασε το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Το έργο υλοποιήθηκε με δαπάνη του ΥΠΕΘΑ και πέραν της ανακαινίσεως των εγκαταστάσεων του σχολείου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντηρήσεως και βελτιώσεως των υποδομών του χωριού, συντήρηση τριών υδροταμιευτήρων, καθώς και τη διευθέτηση παρακείμενου ρέματος, συνολικού κόστους 150.000 ευρώ.

Ο ΥΕΘΑ, τον οποίο συνοδεύουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αφού ευχαρίστησε τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό ε.α. Βασίλειο Τελλιδη «ο οποίος βρέθηκε πρώτος εδώ κοντά σας και μαζί σχεδιάσατε το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα», το ΓΕΣ, τους Εθνοφύλακες και τους πολίτες για τη συνδρομή τους στην υλοποίηση του έργου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το ΥΠΕΘΑ έχει αναπτύξει μια σειρά δράσεων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, σε διάφορες ακριτικές περιοχές, στη Θράκη και στα νησιά μας, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες. Έτσι, αξιοποιώντας εθνικούς πόρους και μέσα του Στρατού, αναβαθμίζουμε παραμεθόριες περιοχές. Οι δράσεις μας εστιάζονται και στην ανακατασκευή σχολείων, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας ότι η βέλτιστη επένδυση είναι αυτή που εστιάζεται στα παιδιά και στη νέα γενιά μας" Με αυτόν τον τρόπο στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, δείχνει έμπρακτα την μέριμνά της "για τις ανάγκες των ακριτών μας, που εργάζονται καθημερινά, ακούραστα υπό αντίξοες συνθήκες, παραμένοντας στις προγονικές τους εστίες".

Ακολούθως, ο ΥΕΘΑ επισκέφθηκε τις Καλύβες στο Δέλτα του Έβρου όπου θα διανυκτερεύσει απόψε το βράδυ.