Δύο συνεργούς είχε ο 58χρονος που κρατούσε ομήρους επί 8 μήνες δύο ξαδέλφια του, στο Ωραιόκαστρο, αποσπώντας 81.000 ευρώ. Ο 47χρονος και η 48χρονη επέστρεψαν σπίτι τους στις Σέρρες. 

Ολο αυτό το διάστημα, ο 58χρονος τους ανάγκαζε να επικοινωνούν με την αδελφή τους και να της λένε ψέματα, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. «Πότε της λέγαμε ότι είμαστε στην Αθήνα και πότε εκδρομή σε μοναστήρι» είπαν στις αρχές τα δύο αδέλφια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα oraiokastro24.

Ο δράστης παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι τους κρατούσε ομήρους για να τους αποσπάσει χρήματα, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του στο εξωτερικό. Τα ποσά- συνολικά είχαν φτάσει τα 81.000 ευρώ- μεταφέρονταν στον λογαριασμό του δράστη αλλά και σε λογαριασμούς της κόρης του.

Συνεργοί του ήταν η κόρη του, αλλά και μια νεαρή Ρωσίδα, στην οποία ο 58χρονος έδωσε το μερίδιό της και εκείνη επέστρεψε στη χώρα της, κατέθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Δηλώσεις για την απίστευτη περιπέτεια που πέρασε έκανε η 48χρονη γυναίκα: «Οχτώ μήνες ήμασταν εκεί. Μας έφεραν οι αστυνομικοί. Είναι όλα καλά θα υπάρξει και συνέχεια» είπε.

Το βίντεο από το Δίκτυο Σερρών:

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους δύο «αιχμάλωτους»- ένας 47χρονος- κατάφερε να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία και να καταγγείλει ότι ο ίδιος και η 48χρονη αδελφή του κρατούνταν διά της βίας από τον ξάδελφό τους, από τα τέλη Ιουλίου.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι, βρήκαν τα δύο αδέλφια και στη συνέχεια εντόπισαν συνέλαβαν τον 58χρονο δημοτικό υπάλληλο, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η 23χρονη κόρη του, όπως μία αλλοδαπή γυναίκα.

Το χρονικό 

Στα τέλη Ιουλίου του 2017 τα δύο αδέλφια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 58χρονου. Εκεί, ο δημοτικός υπάλληλος, με την 23χρονη κόρη του και μία συνεργό του τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και με την άσκηση βίας τους μετέφεραν στο σπίτι του 58χρονου, στο Ωραιόκαστρο. Από τότε, ο δράστης του κρατούσε εκεί- σύμφωνα με πληροφορίες με χειροπέδες στα χέρια και καλώδια στα πόδια- ενώ τους αποσπούσε χρήματα. Συγκεκριμένα, πήγαινε με τον 47χρονο σε τράπεζες και απειλώντας τον τον υποχρέωνε να μεταβιβάζει χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του ιδίου και της 23χρονης κόρης του. Μάλιστα, μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του είχε καταφέρει να πάρει 81.000 ευρώ.

Κάποια στιγμή, ο 47χρονος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ο 58χρονος κατηγορείται για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και απλές σωματικές βλάβες.

Πηγή και φωτό: Focus FM