Συγκεκριμένα η 22χρόνη ανέφερε στους αστυνομικούς: Το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017 έκανα τέστ εγκυμοσύνης , το οποίο βγήκε θετικό.

Αποφάσισα να το πω στον φιλο μου. Τον πηρα τελέφωνο και οταν του το ειπα μου έκλεισε το τηλέφωνο.

Τον ξαναπήρα κι άλλες φορές αλλά δε μου το σηκωσε. Ηθελα να κρατήσω το παιδί και δεν ήθελα να κάνω έκτρωση και να το σκοτώσω. Σκεφτηκα λοιπόν να το κρατήσω μυστικό μέχρι την ημέρα που θα γεννήσω.

Σκεφτόμουν να γεννήσω σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο επειδή δεν ειχα λεφτά να πάω σε γιατρό , υπολόγιζα μονη μου τους μήνες και πιστευα ότι θα γεννήσω το Μάιο.

Απο τη μητέρα μου καταφερα να το κρύψω γιατι δεν ειχα φουσκώσει πολύ και άρχισα να φοράω πιο φαρδιά ρούχα. Αλλωστε ποτέ μου δεν ημουν αδυνατη οπότε και τα κιλά που πηρα δεν μου φαινονταν τόσο.


Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωϊ για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου ειχε φυγει απο το σπίτι νωρίτερα οπως κανει κάθε μερα.

Εγω έφυγα περιπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενω ξεκινησε να με πονάει και η κοιλιά . Γυρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω.

Επειδή ομως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περιπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή , καταλαβα πως ηρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο.....Πανικοβλήθηκα όταν γυρισε η μητερα μου στο σπίτι. Νρεπόμουν και φοβόμουν οπως κάνω και τώρα. Δεν ξέρω τι να πω για αυτο που συνέβη , εκείνη τη στιγμή τα έχασα".

Από την πλευρά της η μητέρα της κατηγορουμένης σοκαρισμένη ανέφερε στην κατάθεση της στους αστυνομικούς : "Δεν το χωράει ο νους αυτο που έγινε.

Δεν μπορεσα ουτε καν να της δώσω μια συμβουλή σα μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτο που έγινε ειναι κάτι τραγικό.

Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορουσα να τα ειχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξερω τι άλλο να σας πω".

Η γειτόνισσα που βρήκε το μωρό επισημαίνει στην κατάθεση της :"Οταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σα κούκλα. Δεν ημουν σίγουρη ομως αν ηταν κούκλα ή μωρο.

Χτυπησα στη γετονισσα για να βγουμε στον ακάλυπτο απο το δικό της σπίτι. Ομως ουτε αυτή καταλαβε αν αυτο στο διχτυ ηταν ανθρωπος ή κούκλα".

Από την πλευρά του ο αστυνομικός που έφτασε στο σημείο περιγράφει : "Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου ειπε να κατεβάσω το μωρο και να το παραδώσω στο εκαβ μόλις ερχόταν.

Πηρα μια σκάλα και ενα ψαλίδι απο το διαμέρισμα και πήγα στο σημειο. Οι γείτονες μου εδωσαν κι ενα σεντονι για να τυλιξω το μωρό".