Δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε την πρωτόδικη ποινή των οκτώ χρόνων κάθειρξη που του είχε επιβληθεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα!

Συνολικά ο πρώην υπουργός θα πρέπει να πληρώσει για να παραμείνει εκτός φυλακής 140.000 ευρώ. «Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγω και η οικογένεια μου», είπε ο Τ. Μαντέλη ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να μπει σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις ενω επιδίκασε 30.000 ευρώ, απαιτητά από όλους τους καταδικασθέντες, ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.

Παράλληλα , ποσό περίπου 230.000 ευρώ του Τ. Μαντέλη που είχε δεσμευτεί μολις έγινε γνωστή η υπόθεση, οι δικαστες αποφάσισαν να δοθεί ως ικανοποίηση στον ΟΤΕ και όχι στο Ελληνικό Δημόσιο οπως ζητησε ο Τ. Μαντέλης.

Αντίθετα, με τον Τ. Μαντέλη, στη φυλακή θα οδηγηθεί το το άλλοτε μεγαλοστέλεχος της Siemens Ελλάς, Ηλιας Γεωργίου. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινη κάθειρξης 11 ετών. Η συνηγορος του 80χρονου, όπως είπε, θα ζητησει αναίρεση της αποφασης από τον Άρειο Πάγο και άμεση αναστολή της ποινης. Επίσης, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον Αριστείδη Μαντά, πρώην συνεργάτη του Τ, Μαντέλη σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή.