Όσοι πέρναγαν το πρωί της Τρίτης από το χώρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα θα είδαν έντονη δραστηριότητα με στησίματα σκαλωσιών και πολύ κόσμο γύρο από ένα υπαίθριο έκθεμά του. Το θρυλικό μαχητικό αεροσκάφος F-104G Starfighter της Πολεμικής Αεροπορίας που εδώ και χρόνια εκτίθεται κεί.

Ο λόγος απλός. Μετά από σχετική απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρ.Χριστοδούλου και μετά από σχετικό αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου και παράσταση του προέδρου του Αντιναυάρχου ε.α.Αθανασίου Παναγόπουλου ΠΝ προς τον Αρχηγό, έφτασαν τεχνικοί της ΠΑ για να συντηρήσουν και να βάψουν τα παλαιά αεροσκάφη που είναι στην αυλή του Μουσείου. Πρώτο στη σειρά λοιπόν ήταν η έναρξη της διαδικασίας συντηρήσεως «επί τόπου» του F-104G Starfighter, καθώς οι τεχνικοί και γενικότερα οι αρμόδιοι της ΠΑ έκριναν ότι για να μεταφερθούν οδικώς αυτά – το κάθε αεροσκάφος από όσα εκτίθενται στο αύλειο χώρο του Πολεμικού Μουσείου – θα έπρεπε πρώτα να «αποσυναρμολογηθούν» (να χωρίσουν την άτρακτο από τις πτέρυγες) και εν συνεχεία να μετακινηθούν μέχρι την Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόϊ, όπου θα συντηρούνταν και θα βάφονταν και εν συνεχεία με τον ίδιο τρόπο θα επέστρεφαν στο Πολεμικό Μουσείο. Διαδικασία που εκτός από χρονοβόρα θα είχε ως αποτέλεσμα να «μποτιλιάρει» η Αθήνα κυκλοφοριακά. Έτσι αποφασίστηκε η συντήρηση να γίνει από τους τεχνικούς «επί τόπου», λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και έτσι να μην υπάρχουν όλα αυτά τα συνακόλουθα προβλήματα. Όπερ και εγένετο με πρώτο – σήμερα – το F-104G!

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αεροσκάφη του Πολεμικού Μουσείου είχαν να βαφτούν και να συντηρηθούν από το 2003, δηλ.εδώ και 15 χρόνια, όταν είχαν βαφτεί και συντηρηθεί για τελευταία φορά, λόγω των – τότε – επικείμενων Ολυμπιακών αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Και έκτοτε, ως σήμερα, ουδέν.