Την ίδια μέρα που τα τουρκικά μαχητικά έκαναν «σουβλάκι», κατά την αεροπορική έκφραση, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα ηρωικά Ψαρά ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, συμμετείχε στη μεγάλη εκδήλωση του Πολεμικού Ναυτικού «Μέγα το της Θαλάττης Κράτος» που είχε σαν αντικείμενο τη μεταφορά στα Ψαρά των λειψάνων των τριών μεγάλων ναυμάχων του 1821: της καρδιάς του Ψαριανού ναυάρχου Κωνσταντή Κανάρη, της καρδιάς του Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη και τμήματος του λειψάνου της Σπετσιώτισσας υποναυάρχου Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, που φιλοξενούνταν σε ισάριθμα Μουσεία των Αθηνών.

Αυτή την ιερή στιγμή της νοητής συνένωσης των τριών πρωτονησιών της Επανάστασης του 1821 διάλεξαν οι Τούρκοι για να προβούν στις σημερινές προκλήσεις με υπερπτήσεις στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, το ένα ζεύγος F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από τις νήσους Μαύρα και Λεβίθα. 

Το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 στις 10:45 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια.

Στη συνέχεια στις 10:50 πάνω από τη Μαύρα και στις 10:59 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι. Στις 11:03 και το δεύτερο ζεύγος των τουρκικών F-16 εξήλθε του εθνικού μας εναερίου χώρου.

Λ.Σ.Μ.