Με τη «Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής» την οποία απένειμε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στον απερχομενο Ακόλουθο Αμύνης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πλοίαρχο Robert Palm, τίμησε η Ελληνική Πολιτεία τον Αμερικανό αξιωματικό για «τις ενέργειες του που συνετέλεσαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών», όπως τονιζόταν στο σχετικό ιστορικό της απονομής.


Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, απονεμήθηκε η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Ακόλουθο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Πλοίαρχο Robert Palm, για τις ‘’όλως εξαιρετικές ενέργειες, δραστηριότητες και πράξεις, που απέβησαν επ’ ωφελεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προήγαγαν το επίπεδο συνεργασίας με τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και συνετέλεσαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».


Στην τελετή παρέστησαν επίσης σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολή ΠΝ, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο απονομής, καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt.
Παρών στην τελετή και ο αντικαταστάτης του Πλοιάρχου Robert Palm, Πλοίαρχος Timothy Ketter, προς τον οποίον ο ΥΕΘΑ ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.