Χτες το Πολεμικό Ναυτικό διέθεσε το αρματαγωγό Ρόδος προκειμένου να μεταφέρει μέσω ειδικών φορτηγών ψυγείων ιατρικά απόβλητα, από νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, επ' ωφελεία του υπουργείου Υγείας.

Για το σκοπό αυτό καθ' όλη τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού στο πλοίο επέβαινε εξειδικευμένο προσωπικό της 2ης υγειονομικής περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου του υπουργείου Υγείας. Το πλοίο κατέπλευσε διαδοχικά στη Ρόδο, την Κάρπαθο, την Κάσο, την Πάρο, τη Μύκονο και την Τήνο.

Ωστόσο προκύπτουν κάποια καίρια ερωτήματα. 

Στην μεν Ικαρία φόρτωσαν τα απόβλητα σε τρέιλερ και με ΙΧ τα μετάφεραν στο αρματαγωγό στην δε Κάρπαθο όμως τα φόρτωσαν σε ασθενοφόρο( το οποίο μετά θα μεταφέρει και ασθενείς) μέχρι το λιμάνι από εκεί σε βάρκα για να τα πάει στο αρματαγωγό διότι δεν μπορούσε το πλοίο να δέσει στο Λιμάνι για να κατέβουν τα αυτοκίνητα της ιδιωτικής εταιρείας που ήταν στο καράβι.

Στις δύο αναρτήσεις της 2ης ΥΠΕ για την μεταφορά των Ιατρικών αποβλήτων από τα νησιά όπως περιγράφονται στις αποφάσεις, στην μεν πρώτη χρονικά από βιασύνη προφανώς γράφουν αναχώρηση 29/5/2019 και επιστροφή 2/7/2018 και στην δεύτερη η ανάρτηση έγινε μετά την αναχώρηση του Αρματαγωγού και σαν να μην έφτανε αυτό στις 10/7 έκαναν εκ νέου τροποποίηση και επέκταση του δρομολογίου κατά μια ημέρα.

Οι διοικούντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην περιφέρεια υγείας θέλοντας να κάνουν οικονομία βρήκαν αυτόν τον… τρόπο να μεταφέρουν τα απόβλητα και να αναθέσουν με σύμβαση στην ιδιωτική εταιρεία vaktro να βάλει τα αυτοκίνητα της στο Αρματαγωγό.

1. τα αρματαγωγά είχαν προγραμματισμένα δρομολόγια για τα νησιά αυτά
2.πόσο είναι το κόστος των καυσίμων για αυτά τα δρομολόγια.
3.Πώς μπήκαν στο αρματαγωγό αυτοκίνητα ιδιωτικής εταιρείας.
4.Πώς έδωσε έγκριση το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ότι άλλο προκύψει από την δική σας έρευνα.