Κλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εισαγγελικές αρχές των Τιράνων, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα για ενημέρωση επί της υπόθεσης και προκειμένου να υποβάλει ο ίδιος εγγράφως το αίτημα περί παράδοσης της σωρού του παιδιού του.

Η ενέργεια των εισαγγελικών αρχών των Τιράνων έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και τη στιγμή που και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί έρευνα για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή.

Σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Κ.Κατσίφα, Ευθύμιος Ναυρίδης, επισκέφθηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη και σε δηλώσεις του ανέφερε πως η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σωρό για την ταφη, ωστόσο δεν είχε συζητηθεί. «Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελια βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπηκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας» τόνισε ο κ.Ναυρίδης