Χιλιάδες κόσμου στους Βουλιαράτες για την κηδεία, το μεσημέρι, του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών την 28η Οκτωβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας. Οι Αρχές τόσο από την μια όσο και από την άλλη πλευρά των συνόρων έχουν λάβει ειδικά μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις των δυο χωρών, τώρα που το κλίμα είναι τόσο τεταμένο.

Δεκάδες πούλμαν έχουν ναυλώθηκαν προκειμένου να παραστούν στην κηδεία άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η οικογένεια Κατσίφα μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα παρέλαβε στη 1 τα ξημερώματα τη σορό του Κωνσταντίνου, από το νεκροτομείο Τιράνων, δέκα ημέρες μετά το θάνατό του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θα ταφεί με στρατιωτικά ρούχα.

Η εισαγγελία Τιράνων, ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας η οποία ζει δραματικές στιγμές. Η σορός στις 6.00 το πρωί έφτασε στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη και αναμένεται να μεταφερθεί νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με την παράδοση του τόπου.