Μετά τους 52 Έλληνες, ανεπιθύμητη στην Αλβανία και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Υπενθυμίζεται οτι πριν δύο ημέρες ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι είχε κηρύξει ως ανεπιθύμητους 52 Έλληνες πολίτες Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν χθες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας. Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός σημειώνει ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».

Όπως φαίνεται η Αλβανία κλιμακώνει την ένταση, αφού τώρα βάζει στο στόχαστρο την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, την οποία χαρακτήρισε Persona non grata και της απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα!

Η Ελένη Θεοχάρους βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στους Βουλιαράτες και ήταν παρούσα στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Με ανακοίνωσή του το Σάββατο (10.11.2018) το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας την κατηγόρησε για υποκίνηση μίσους και παραβίασης της συνταγματικής τάξης, τη χαρακτήρισε ανεπιθύμητη και της απαγόρευσε την είσοδο στην Αλβανία!

Ως αιτία για την κήρυξη της Ελένης Θεοχάρους, οι αλβανικές Αρχές αναφέρουν την «ενορχηστρωμένη, προκλητική εμφάνιση της, που προσπάθησε να μετατρέψει μια κηδεία σε προσκλητήριο κατά της συνταγματικής τάξης, της δημόσιας ασφάλειας και της δημόσιας τάξης της Δημοκρατίας της Αλβανίας, με εξτρεμιστικές εκκλήσεις, υποκίνηση μίσους και μια έκκληση για διαχωρισμό Αλβανών πολιτών αλβανικής και ελληνικής ιθαγένειας, η οποία ήταν απαράδεκτη για το Κράτος και την κοινωνία της Αλβανίας»